PREVIDNO

FOTO: To so podrobnosti nesreče: pijan je prevozil rdečo luč

Zgodilo se je na Ptujski cesti.
Fotografija: Prometna nesreča v Mariboru FOTO: Gasilska Brigada Maribor
Odpri galerijo
Prometna nesreča v Mariboru FOTO: Gasilska Brigada Maribor

MARIBOR – Danes, malo pred pol sedmo uro se je v Mariboru zgodila nesreča, zaradi katere so zaprli cesto. Na PU Maribor zdaj razkrivajo podrobnosti nesreče, ki jo je povzročil pijani 30-letnik.
30-letni Mariborčan je vozil osebni avtomobil po Ptujski cesti iz smeri Miklavža proti centru mesta. Ko je pripeljal v semaforizirano križišče s hitro cesto H2 ni ustavil pred semaforjem, čeprav je v smeri njegove vožnje na semaforju gorela rdeča luč. Zaradi tega je v križišču trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 43-letni Mariborčan. Ta se je iz hitre ceste vključeval na Ptujsko cesto in je zavijal levo, v smeri Miklavža. V trčenju se je slednji lahko telesno poškodoval, so sporočili s PU Maribor.
Posredovali so tudi gasilci, ki so s tehničnim posegom na oškodovančevem vozilu, reševalci pa so poškodovanega prepeljali v UKC Maribor.
Policisti so z elektronskim indikatorjem alkohola ugotovili, da je imel povzročitelj v organizmu kar 0,75 mg/l alkohola. Odredili so mu strokovni pregled, kazensko pa ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu, so še sporočili s PU Maribor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije