GORELO JE

FOTO: Reševali svoj gasilski dom

Zagorelo je v kuhinji gasilskega doma PGD Zgornje Krapje, nato so se zublji razširili.
Fotografija: FOTO: Dejan Razlag
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Razlag

ZGORNJE KRAPJE – Prvi dan letošnjega junija si bodo gotovo zapomnili tudi nekateri prleški gasilci, še zlasti člani PGD Zgornje Krapje. V petek ob 19.31 je namreč zagorelo v kuhinji gasilskega doma Zgornje Krapje v občini Ljutomer, od koder se je požar razširil na hodnik, dve pisarni in podstrešje.

Posredovali so gasilci prostovoljnih društev Zgornje Krapje, Spodnje Krapje, Ljutomer, Mota in Cven in pogasili požar. Domači gasilci so še očistili prostore in izvajali gasilsko stražo. Poškodovanih je bilo približno 40 kvadratnih metrov podstrešja ter približno 36 kvadratnih metrov preostalih prostorov. In kot so pripisali policisti, je nastalo za približno 5000 evrov materialne škode.

FOTO: Dejan Razlag
FOTO: Dejan Razlag

Ob tem kaže omeniti, da gasilski domovi na desnem bregu Mure v zadnjih letih pogosto gorijo. Tako sta v celoti zgorela domova PGD Radenci in PGD Hrašenski Vrh. Malo zatem je ogenj zajel tudi gasilski dom PGD Vučja vas in povzročil velikansko materialno škodo, zdaj pa še tega v Zgornjih Krapjah, vse to na razdalji slabih 18 kilometrov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije