Vlomilec izgubil travo

Trojica naj bi vdrla v dve garaži in odnesla precej orodja.
Fotografija: Srečko Barišič se brez odvetnika ni želel zagovarjati. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Srečko Barišič se brez odvetnika ni želel zagovarjati. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Pred dobrim letom dni, bilo je 6. oziroma 7. januarja, sta bili tarča vlomilcev garaži na območju Dolenjske in Bele krajine. Sedmega januarja okoli enajstih zvečer so vlomili v garažo hiše v Dolenjskih Toplicah. Kar precej orodja so odnesli, a jih je pri delu zalotil lastnik, tako da so ga oškodovali za »samo« 400 evrov. Noč prej pa so vlomili v garažo v Semiču, znova so dodobra izpraznili garažo in pobegnili z bogatim plenom.



Kar veliko sledi so pustili na kraju tatvine, pravzaprav so jih policisti pozneje ustavili, dva sta sicer pobegnila, ovadbo pa so spisali zoper trojico belokranjskih Romov. Gre za 41-letnega Bojana Hudorovca iz Črnomlja, starega znanca policije in sodišč, ki je prav zaradi bogate kriminalne preteklosti na sojenje počakal v priporu, 35-letnega Srečka Barišiča iz Sovinka pri Semiču in 35-letnega Srečka Brajdiča, prav tako iz Sovinka. Hudorovac je očitke iz obtožnice priznal in bil obsojen na eno leto zapora, sodišče pa mu je preklicalo še polletno pogojno kazen, tako da zdaj prestaja 17 mesecev zapora. Barišič je pred dnevi v spremstvu policista sicer prišel na sodišče, a je sodnici Betki Šimc, ko je višji državni tožilec Srečko Hočevar prebral očitke iz obtožnice, povedal, da se brez odvetnika ne bo zagovarjal. Sodnica je narok zanj preložila, Brajdič pa se do zdaj še ni odzval na vabila sodišča.

Eden izgubil kapo

Višji državni tožilec Srečko Hočevar je predstavil očitke iz obtožnice. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Višji državni tožilec Srečko Hočevar je predstavil očitke iz obtožnice. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Občan iz Dolenjskih Toplic je tisti večer vlomilce, ki so že začeli odnašati orodje iz garaže, na glavi pa so imeli črne kape, zalotil pri delu. Enega mu je celo uspelo zadržati na tleh, a je pobegnil, pri tem pa izgubil kapo, na kateri so pozneje našli DNK-sledi Hudorovca. Ko sta se v garažo vrnila še druga dva vlomilca, je oškodovanec stekel v hišo in poklical policijo. Storilci so se odpeljali z avtom, tega je občan natančno opisal, zato sta ga policista kmalu izsledila. Vozniku in sopotniku je uspelo pobegniti, zadaj je sedel le Hudorovac. Pobegniti mu ni uspelo, saj zadaj ni bilo vrat. Policista sta v avtu našla nekaj nakradenega, nekaj orodja pa sta očitno s sabo odnesla tatova, ki sta pobegnila. Hudorovac je povedal, kdo je bil z njim, policisti pa so na volanu in prestavni ročici našli sledi Barišiča.

Hudorovac, čigar sledi so našli tudi na izvijaču, običajnem pripomočku za vlamljanje, je priznal, da so v isti postavi vlomili prejšnjo noč v Semiču in nakradeno orodje, predvsem električno, skrili pri Barišičevem bratu v senu v hlevu. Očitno pa je enemu med vlomom iz žepa padel zavitek s konopljo in analiza DNK-sledi je pokazala na sledi Brajdiča, ta pa je v preiskavi zanikal, da bi bil na kraju vloma.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije