Umrl je Mariborčan (24): »Še težje je razumeti, kar se je dogajalo med nudenjem pomoči poškodovancema«

Na pokrovu motorja je prevažala 24-letnika in 22-letnico.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Poročali smo že o hudi prometni nesreči v Mariboru. Ponoči je namreč umrl 24-letnik, 22-letnica pa se je huje poškodovala. Oba sta se peljala na pokrovu motorja vozila, s katerim je opita voznica trčilo v vrtno ograjo.


Ponoči umrl 24-letnik, 22-letnica hudo poškodovana


Na kraj nesreče sta prišla še dva 22-letnika in ovirala delo reševalcev in gasilcev, saj sta jih med nudenjem pomoči odrivala stran od poškodovancev. En 22-letnik je z brcami napadel še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval. Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Policisti so do streznitve pridržali še drugega. »Težko je razumeti, da je moralo zaradi tako nespametnega početja ugasniti človeško življenje, še težje pa je razumeti, kar se je dogajalo med nudenjem pomoči poškodovancema,« poroča PU Maribor.

Kršenje odloka

Policisti so ugotovili, da so se vse omenjene osebe pred prometno nesrečo družile v bližini. Ker so s tem kršile odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, bodo zoper vse preživele zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije