AFERA ODŽAGANA ROKA

Sebastiena in Julije ne izpustijo

Objavljeno 06. junij 2019 14.43 | Posodobljeno 06. junij 2019 14.55 | Piše: Gordana Stojiljković

Akterja primera odžagana roka ostajata za zapahi. V priporu sta zaradi suma zavarovalniške goljufije.

Abramova so na sojenje v Žalec pripeljali močno zastraženega in v neprebojnem jopiču.
LJUBLJANA – Danes minevajo natančno trije meseci, odkar sta se v priporu znašla 30-letni Sebastien Abramov in 21-letna Julija Adlešič. V sodelovanju s starši Abramova, Tinko Huskić Colarič in Gorazdom Colaričem, naj bi poskušala ogoljufati pet zavarovalnic, in to za neverjetnih milijon in 200.000 evrov. Abramov, ki je bil med priprtjem na Igu pravnomočno obsojen zaradi goljufije, na žalskem okrajnem sodišču pa mu sodijo zaradi goljufije, ker si je od mame pokojne Sare Veber, njegove takratne punce, sposodil 18.000 evrov, vrnil pa le tisočaka, ostaja za zapahi zapora na Povšetovi v Ljubljani. Zaradi ponovitvene nevarnosti bo tam vsaj še dva meseca, do 6. avgusta, so nam sporočili z okrožnega sodišča. V ženskem zaporu na Igu pa bo še naprej priprta Julija Adlešič.

2
meseca bosta še v priporu.


image
V zavarovalniško goljufijo naj bi bili vpleteni tudi starši Sebastiena Abramova, ki je na fotografiji z mamo Tinko Huskić Colarič.

Filmska zgodba

Kot je znano, je v začetku marca odjeknila afera odrezana roka. V začetku januarja naj bi si Julija, dekle Sebastiana Colariča (konec leta se je preimenoval v Sebastiena Abramova), na dvorišču hiše v Velikih Laščah, kjer živi Gorazd Colarič, po nesreči s cirkularko odžagala levo roko v zapestju. Čeprav je Gorazd Colarič, ki je ponesrečeno dekle odpeljal proti kliničnemu centru v Ljubljano, odrezano roko pozabil na škarpi pred hišo, so kirurgi okončino uspešno prišili nazaj. Julija je zdravljenje predčasno zapustila in na pet zavarovalnic poslala zahtevke za izplačilo odškodnin po policah, ki so začele veljati le nekaj dni ali tednov prej. Kot smo že poročali, je vse zavarovalne police za Julijo sklenila Sebastienova mama Tinka, Tinka pa je bila tudi tista, katere številko tekočega računa so sporočili zavarovalnicam. Tako kot Abramov je namreč tudi Julija v postopku osebnega stečaja, zaradi česar denarja na svoj račun ne more prejemati. No, Abramov je sodišču kljub temu poslal prošnjo, v kateri je v zameno za svobodo obeh ponudil milijon evrov visoko varščino.
 

Preiskave zaradi umora še ni

Medtem ko poteka preiskava glede suma zavarovalniške goljufije, pa so celjski kriminalisti po štirih letih sklenili preiskavo smrti takrat 24-letne Sare Veber iz Pernovega pri Žalcu. Umrla je 15. marca 2015, ko je vanjo z dolgocevnim orožjem ustrelil prav Sebastian Colarič. Trdil je, da se je orožje sprožilo po nesreči med čiščenjem. Kot so povedali celjski kriminalisti, imajo zdaj dovolj dokazov, da je šlo za naklepni umor. Spisali so ovadbo, jo na predlog pristojnih še dopolnili, tožilci pa so 24. maja na okrožno sodišče v Celju vložili zahtevo za preiskavo zoper Abramova »zaradi utemeljenega suma umora iz nizkotnih nagibov in na zahrbten način«. V zahtevi za preiskavo so tožilci predlagali tudi odreditev pripora zoper obdolženega zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. O tem, kot nam je pojasnil vodja celjskih tožilcev Ivan Žaberl, še ni bilo odločeno, saj »odločitve preiskovalnega sodnika o naši zahtevi za preiskavo še nismo prejeli«. Kot nam je pojasnila predsednica okrožnega sodišča v Celju Petra Giacomelli, »sodišče o odreditvi pripora odloča po zaslišanju obdolženca na naroku, kar velja tudi za ta primer«. 

image
Sara Veber je umrla pod streli svojega fanta. FOTO: Družinski arhiv
Deli s prijatelji