Pijan bežal pred policisti

Voznik je med begom popolnoma uničil dve pnevmatiki, a se še kar ni hotel ustaviti.
Fotografija: Avtomobil je tako rekoč sezut, a voznik ni hotel ustaviti. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Avtomobil je tako rekoč sezut, a voznik ni hotel ustaviti. FOTO: Oste Bakal

Med kontrolo cestnega prometa v Segovcih so policisti v minulih dneh ustavljali voznika avtomobila znamke Fiat, ki pa ni ustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo. Sledili so mu in ga poskušali ustaviti, vendar je bežal in pri tem kršil številne predpise. V naselju Plitvica je zapeljal na makadamsko cesto, po njej vozil približno 100 metrov, nato pa izgubil oblast nad avtom, prek nasprotnega smernega vozišča zapeljal na njivo in s sprednjim kolesom trčil v del odžaganega debla ter poškodoval pnevmatiko, da se je izpraznila. A se še ni ustavil in je po njivi vozil še približno 100 metrov, znova zapeljal na makadam, pri tem pa se mu je snela prednja desna pnevmatika.


Nevarno vožnjo je nadaljeval na relaciji Plitvica–Lešane, pri čemer se mu je snela še zadnja desna pnevmatika, a je še kar vozil proti naselju Apače, kjer se je le zaustavil. »Voznik večkratnih ukazov policista, da izstopi iz vozila, ni upošteval in se je še naprej zadrževal v vozilu,« je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, zato so ga obvladali s prisilnimi sredstvi.

Izkazalo se je, da mu je prenehalo vozniško dovoljenje (z odložitvijo), poleg tega je kazal očitne znake alkoholiziranosti, preizkus je pokazal 0,9 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so z nevoznega vozila sneli tablice, zoper 49-letnika pa odredili pridržanje. A mu je nenadoma postalo slabo, zato so poklicali reševalce. Zdravnica je ocenila, da voznik ni bil sposoben pridržanja,« je še sporočila Rauševa.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije