NESREČA NE POČIVA

FOTO: Znani direktor s kolesom trčil v avto in umrl

Objavljeno 06. april 2019 05.15 | Posodobljeno 06. april 2019 17.14 | Piše: Mojca Marot

Vinko Gobec je zavil na prednostno cesto. Presekal je pot vozniku avtomobila.

Vinko Gobec je bil pogosto na kolesu in v gorah.
ŠENTJUR – Tragična prometna nesreča se je v četrtek okoli 17.30 zgodila v Gorici pri Slivnici. Po regionalni cesti blizu naselja Gorica pri Slivnici je iz smeri Šentjurja proti Žegru 38-letnik vozil osebni avto. V križišču za Voglajno je z njegove desne na prednostno cesto nenadoma zavil kolesar.

»Ta se ni ustavil, temveč je brez zaviranja zapeljal na glavno cesto, kjer je nameraval zaviti levo, proti Šentjurju,« je Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske policije Celje, zapisala v policijsko poročilo. Voznik osebnega vozila je kolesarja opazil in se mu poskušal izogniti s tem, da je zapeljal na levo, hkrati je močno zaviral, a se trčenju ni mogel izogniti.

image
Bil je direktor in solastnik podjetja Nior, v prostem času pa se je posvečal športnim aktivnostim. Večkrat je bil na Triglavu, oktobra lani si je v živo ogledal tudi obnovljen Aljažev stolp.
»Kolesar je trčil v prednji desni del njegovega vozila in padel po vozišču. Pri tem se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče,« so še sporočili s celjske policijske uprave, kjer so letos obravnavali že šest tragičnih prometnih nesreč, ki so se končale s smrtjo enega od udeležencev. V štirih primerih so umrli vozniki osebnih vozil, od tega so bili trije vozniki in ena voznica, obravnavali so tudi smrt pešca in zdaj še kolesarja.

Zagnani rekreativec

Kot smo izvedeli, se je smrtno ponesrečil 61-letni Vinko Gobec iz Dol pri Šentjurju, ki je bil strasten kolesar in je uporabljal tudi vso potrebno kolesarsko opremo. Menda skoraj ni bilo dneva, da ne bi sedel na kolo, sploh pa ne vikenda, ki ga ne bi preživel aktivno. Da je bil od nekdaj navdušen športnik, so nam vedeli povedati številni domačini, ki so ga dobro poznali. Vinko, oče že odraslih hčerke in sina, je bil številnim Šentjurčanom poznan tudi kot podjetnik. Nekdaj je bil direktor proizvodnje orodij v šentjurskem Alposu, zdaj pa je imel že nekaj let skupaj s poslovnim partnerjem orodjarsko podjetje Nior v Bukovžlaku pri Celju. V njem je zaposlenih okoli 15 ljudi, ukvarjajo se z načrtovanjem orodij za stroje in predelavo kovin. Dela je bilo kar preveč, zato ne preseneča, da se je v prostem času sproščal tudi tako, da je pogosto sedel na kolo. A ne samo to, njegovi bližnji nam povedo, da je zelo pogosto zahajal v gore. Pogosto je bil na Triglavu, zelo rad je smučal. »Nenehno je bil v pogonu. Čudovit in dober človek je bil, z nekaj adrenalina v sebi,« nam še povedo domačini, ki so bili ob novici o njegovi tragični smrti pretreseni.
Deli s prijatelji