MNOŽIČNI NALET

FOTO: Kaos na primorki, voznik ukleščen v vozilu

Udeležena naj bi bila štiri tovorna vozila.
Fotografija: Nesreča se je zgodila na mokri avtocesti. FOTO: bralka Maja
Odpri galerijo
Nesreča se je zgodila na mokri avtocesti. FOTO: bralka Maja

VRHNIKA – Zaradi prometne nesreče je bila zaprta primorska avtocesta med Vrhniko in Logatcem proti Kopru. Nesreča, v kateri so bila po prvih zbranih obvestilih udeležena štiri tovorna vozila, se je zgodila okoli 18.20. Na kraju so bile interventne službe, avtocesta je bila v smeri proti Kopru v celoti zaprta. Malo po 20. uri so jo znova odprli.

Gasilci PGD Stara Vrhnika in PGD Dolnji Logatec so posredovali na avtocesti med Vrhniko in Logatcem pri viaduktu Verd, kjer so v naletu trčila štiri tovorna vozila. Voznik enega tovornjaka je ostal ukleščen. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo in jo predali reševalcem nujne medicinske pomoči Ljubljana, odklopili akumulatorje poškodovanih vozil ter z vpojnimi sredstvi posuli cestišče in ga počistili, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Policija je sporočila, da se je nesreča zgodila, ko je voznik tovornega vozila, državljan Slovenije, dohitel počasi premikajočo se kolono tovornih vozil. Ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo, ni mogel pravočasno ustaviti in je tako povzročil naletno trčenje še treh pred seboj vozečih tovornih vozil, ki so jih vozili dva državljana BiH in državljan Madžarske.

Po nesreči je povzročitelj ostal ukleščen v vozilu, zato so na kraju posredovale interventne službe, nato pa je bil odpeljan z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana. Po do zdaj znanih podatkih gre za lažje telesne poškodbe. Ostali trije vozniki niso utrpeli poškodb. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti proti povzročitelju ustrezno ukrepali.

Zaradi nesreče je bila do 20. ure zaprta celotna avtocesta v smeri Kopra, zaradi česar je prišlo do daljših zastojev, tudi do osem kilometrov, tako na avtocesti kot na vzporednih cestah. Promet na teh odsekih je še vedno zgoščen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije