NI BILO DO VRHA?

Policija in inšpektor o tanku bencina

Jože Plut trdi, da so mu izpraznili rezervoar. Na servisu Malgaj njegove trditve zavračajo.
Fotografija: Plut trdi, da so na servisu ignorirali to, kar so sami zapisali na delovni nalog. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Plut trdi, da so na servisu ignorirali to, kar so sami zapisali na delovni nalog. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – »Nikakor mi ne gre za tistih 40 evrov, ampak za princip. Če so že meni to naredili, kaj šele drugim delajo.« Tako se nad ljubljansko avtohišo Malgaj, kjer med drugim popravljajo vozila renault, jezi Jože Plut. »Oni zdaj ignorirajo to, kar so sami zapisali na delovni nalog. Da je bil ob sprejemu vozila rezervoar za gorivo poln,« svojo zgodbo nadalje razlaga sogovornik. Pa začnimo od začetka. Plut je 22. novembra lani, ko se je popoldne odpravljal iz službe, na Tomačevski cesti v Ljubljani doživel prometno nesrečo. V zadnji del njegovega belega clia se je zaletel drug voznik. Čez tri tedne, 11. decembra, je dal oceniti vrednost škode. Avto je bil nato še nekaj časa vozen, saj je 15. decembra na bencinski črpalki OMV v clio še natočil gorivo za 56 evrov. Glede na prevoženo število kilometrov od 11. do 22. decembra (117 kilometrov), ki je razvidno iz dveh delovnih nalogov, je Plut prepričan, da bencina v tem času ni porabil toliko, da bi v celoti izpraznil rezervoar. Sogovorniku nato 22. decembra avto več ne vžge, zaradi česar ga z avtovleko odpeljejo do Malgaja na popravilo.

Težave s cliom so se začele po nesreči.
Težave s cliom so se začele po nesreči.


V delovnem nalogu takrat v rubriki glede količine goriva v rezerovarju servisni svetovalec Danijel Burger na posebni lestvici obkroži 4/4, kar pomeni, da je rezervoar poln. Avto nato želi prevzeti v prvih dneh letošnjega januarja, pri tem pa opazi, da v njem skoraj ni več goriva oziroma da so mu na servisu vanj natočili deset litrov. Pove nam, da so mu tam takrat pojasnili, da je bil rezervoar že ob sprejemu prazen, da je počil difuzor in da so tega zamenjali. V računu so tudi navedli praznjenje in polnjenje posode za gorivo in za to zaračunali 24 evrov. Ker je bil prepričan, da je bil predtem rezervoar poln, je zahteval, da mu ga natočijo nazaj.Zato je Burgerju dostavil račun z bencinske črpalke, a ga je ta »ignoriral«. Plut se je zaradi tega obrnil tudi na policijo in na tržni inšpektorat, a kot pravi, mu to ni nič pomagalo. Zgodba se je nato še malo zapletla, saj je celo legel pred Burgerjev avto in mu tako, dokler ne bi plačal goriva, preprečeval nadaljnjo vožnjo. Na PU Ljubljana so nam povedali, da so bili na Tržaško cesto, kjer je avtohiša Malgaj, policisti napoteni 17. januarja, kjer naj bi se sprla občana. »Policisti so ugotovili, da je prišlo do nesoglasja med zaposlenim in stranko glede izvršene storitve in izdanega računa. Kršitve javnega reda in miru niso zaznali, zato niso ukrepali zoper udeleženca,« so še sporočili.

V Malgaju očitke zavračajo. Foto: Igor Mali
V Malgaju očitke zavračajo. Foto: Igor Mali


»Inšpekcijski postopek še poteka, zato vam trenutno ne moremo posredovati odgovora na želena vprašanja,« pa so nam glede težav z gorivom odgovorili na tržnem inšpektoratu. Smo pa zato več izvedeli pri Malgaju. Govorili smo z Burgerjem, ki vse Plutove očitke zavrača. Pojasni nam, da je avto k njim pripeljal, ker ni vžgal, predtem pa je bil karamboliran. Ob sprejemu je res kazalo, da je v rezervoarju, ki ni puščal, polno goriva, a ko so pozneje avto podrobneje pregledali, so videli, da ni tako. Zaradi nesreče se je poškodoval plovec, ki je kazal poln rezervoar, v resnici pa je bil ta prazen.»Avto ni vžgal, ker je bil prazen tank,« je povedal Burger in dodal, da so po popravilu vanj natočili 10 litrov goriva. »Deset litrov smo mu častili, on pa je želel, da mu ga polno natočimo,« se spominja sogovornik. Doda, da se zaradi 40 evrov zagotovo ne bi toliko pregovarjal, če bi imel Plut prav. Glede računa z bencinskega servisa pa Burger pravi, da je bil ta plačan za tankanje bencina, in ne dizla, s katerim se vozi Plutov avtomobil. Da je bila v clio vgrajena dizelska črpalka, so Plutu po njegovi reklamaciji zapisali tudi v Renaultu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije