ŽIVLJENJSKA VLOGA

Zlati globus v žepu, nominiran tudi za oskarja

Britanski igralec Gary Oldman o svoji življenjski vlogi. Štirim uram nanašanja kostuma je sledilo 12 ur igranja.
Fotografija: Kostum so zalepili na igralčevo telo. Foto: Press Release
Odpri galerijo
Kostum so zalepili na igralčevo telo. Foto: Press Release

Igralec ​Gary Oldman končno uživa več kot zasluženo pozornost. Za svojo upodobitev Winstona Churchilla si je prislužil zlati globus, zato ne preseneča, da so pričakovanja po nominaciji za oskarja zelo velika. Treba je priznati, da je njegova preobrazba iz 59-letnega igralca v eno največjih figur britanske zgodovine prav osupljiva.

Zvezdnik je nedavno razkril, da je bila poleg izjemne psihološke preobrazbe potrebna tudi izdatna telesna sprememba.
Snemanje filma Darkest hour (Najtemnejša ura) je bilo peklensko, saj so potrebovali kar štiri ure, da so ga namaskirali, nato pa je po navadi 12 ur snemal. Začelo se je z nanašanjem debelega telesa, pri tem mu je pomagala kostumografinja Vanessa Mi Kyung Lee. "Potem na snemanje, deset do 12 ur snemanja," je povedal zvezdnik. "Nato znova do enourno odstranjevanje kostuma in ličil in na koncu, po 18 urah, končno v posteljo." Prvi dve uri nanašanja kostuma je sedel v popolni tišini in poslušal radio. "To je trajalo natanko tri ure in 20 minut, nato pa je prišlo na vrsto še ličenje." Za vlogo se je moral vsak dan pobriti po glavi, telo pa so mu premazali z lepilom, da je debelajsasta obleka lepo stala.

V ustvarjalnem naletu

Kot kaže, se je njegov napor izplačal, saj je film v Veliki Britaniji prinesel 17,2 milijona evrov zaslužka v prvih 17 dneh predvajanja. Nominiran je za devet nagrad bafta in kar šest oskarjev. Ena izmed pravih Churchillovih vnukinj Celia Sandys je povedala, da je doslej upodobitve slovitega premierja niso prepričale, Oldmanova pa je izjemna. Štiriinsedemdesetletna Celia je celo poklicala na radio, ko je Oldman dajal intervju. Povedala je, da je bil Churchill zabaven in čustven, igralcu pa čestitala za izjemno igro.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije