PRVE DAME

Viola Davis bo Michelle Obama

Na male zaslone prihaja serija o prvih damah ZDA. Nekdanji predsedniški par sodeluje z Netflixom.
Fotografija: Serija bo razkrila zasebnost Michelle Obama in njeno vlogo v politiki. FOTO: guliver/cover images
Odpri galerijo
Serija bo razkrila zasebnost Michelle Obama in njeno vlogo v politiki. FOTO: guliver/cover images

V seriji Kako se izmazati z umorom že pet let odločno koraka v salonarjih nepopustljive kriminalne odvetnice Annalise Keating. Vloga je Violi Davis že po prvem letu predvajanja, leta 2015, prinesla emmyja, in tako se je zvezdnica v filmsko zgodovino zapisala kot prva temnopolta igralka s tem odličjem.
Kot odvetnica je Viola Davis navdušila televizijske sladokusce in kritiško srenjo.
Kot odvetnica je Viola Davis navdušila televizijske sladokusce in kritiško srenjo.

Od vloge, ki jo je proslavila, se počasi poslavlja, v ognju pa že ima novo železo. Pred njo je morda še pomembnejša in vplivnejša vloga, saj se bo v prihajajoči seriji First Ladies (Prve dame) prelevila v nekdanjo prvo damo ZDA ​Michelle Obama.

Filmske in televizijske kamere so se že ničkolikokrat usmerile v Belo hišo in osvetlile, čeprav domišljijsko, vlogo in delo prvega človeka velesile. Njihove boljše polovice so ostajale v senci, a to bo prekinila antologija kabelske televizijske mreže Showtime, ki bo žaromete uperila v nekdanje prve dame ZDA, v njihovo zasebnost in vpliv v političnih igrah.


»V Vzhodnem krilu Bele hiše so karizmatične in dinamične prve dame sprejele nekaj najvplivnejših odločitev v zgodovini, ki so korenito vplivale na spremembe v svetu, a se je to skrivalo pred očmi javnosti,« napovedujejo pred serijo. Najprej bodo posneli tri enourne oddaje, ki bodo posvečene Eleanor Roosevelt, Betty Ford in Michelle Obama. Vlogo zadnje bo na svoja pleča prevzela Viola Davis, ki se je v minulih letih že večkrat srečala z bivšo prvo damo Amerike, med ženskama se je menda spletlo pravo prijateljstvo.

Pod scenarij serije, ki bo osvetlila življenja svojčas najpomembnejših žensk na svetu, se je podpisal Aaron Cooley, 54-letna Davisova pa ne bo prevzela le ene od naslovnih vlog, z možem Juliusem Tennonom je tudi producentka.


Ne bo prvič, da bo filmska kamera poskušala na trak ujeti delčke življenja Michelle Obama. Film Southside with you iz leta 2013 je prikazal ljubezensko zgodbo nekdaj najvplivnejšega para na svetu. Poleg tega sta zakonca Obama v dokaj ameriškem slogu nedavno iz sveta politike zaplula v vode zabavne industrije, saj sta že lani podpisala pogodbo s televizijsko mrežo Netflix, pod okriljem katere bosta prevzela producentske vajeti pri nekaterih dokumentarnih serijah.

»Dotaknila se bova tem rase in socialnih razredov, demokracije in človekovih pravic; vsaka izmed oddaj pa ne bo le v vlogi zabave, ampak tudi izobraževanja in povezovanja,« je razkril nekdanji predsednik ZDA Barack Obama

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije