MUZIKAL

V muzikalu bo imela glavno vlogo rokavica

Objavljeno 05. januar 2020 14.24 | Posodobljeno 05. januar 2020 14.24 | Piše: E. B.

Bizaren scenarij je našel producenta: Johnnyja Deppa. Razvpiti pirat bo predstavil življenje Michaela Jacksona.

Johnny Depp je na čelu bizarnega muzikala o kralju popa. FOTOGRAFIJI: Reuters
Nikoli ni ubiral lažjih poti, ne v zasebnem ne poklicnem življenju. Zato niti ne preseneča, da se je Johnny Depp, ki po kratkem in izjemno razburkanem zakonu ter odmevni ločitvi bije še odškodninsko bitko z nekdanjo ženo Amber Heard zaradi njenih javnih navedb o nasilju v zakonu, tudi v karieri odločil za zanimiv preobrat. Njegova produkcijska hiša Infinitum Nihil bo ustvarila muzikal o Michaelu Jacksonu, glavno vlogo pa bo imela − rokavica.
 

Hrani se s krvjo dečkov


For the Love of a Glove: An Unauthorised Musical Fable About the Life of Michael Jackson, As Told By His Glove, torej glasbena pripoved rokavice o življenju svojega lastnika, kralja popa, je nov projekt slovitega pirata s Karibov, premiera pa bo že januarja prihodnje leto, in sicer v losangeleškem Gledališču Carla Sagana in Ann Druyan.
image
Rokavica bo predstavljena kot nezemeljsko bitje.

Scenarij je spisal dramatik Julien Nitzberg, ki ga je pred časom najela televizijska hiša, da napiše filmsko biografijo o kontroverznem glasbeniku. A projekt je zaradi nestrinjanja z vodilnimi padel v vodo, zgodba pa je ostala: kot je pojasnil Nitzberg, se je znašel v hudem precepu, kako nasloviti pevčeve obtožbe o spolnih zlorabah otrok, zato se je domislil nadvse izvirne, a vsekakor nenavadne rešitve.
2
muzikala o kralju popa prihajata na oder.


Da bi se izognil pristranskosti, je v glavno vlogo postavil znamenito rokavico, ki tako pripoveduje bizarno zgodbo o pestrem življenju in karieri Michaela Jacksona, obenem pa je dragoceni rekvizit osrednji krivec za vse zlo dogajanje. Seveda, za vabo je nemudoma zagrizel Depp, ki naravnost obožuje odštekane projekte. »Ko sem spisal scenarij za film, so se mi posmehovali, češ, to je bilo za šalo, zdaj pa napiši nekaj resničnega! A nekako nisem zmogel več poprijeti za pero. Zavrnil sem bajno plačilo in upal, da bo zgodba, kakršna je, nekoč nekomu le všeč ...« se spominja Nitzberg.

In tako se je začelo njegovo sodelovanje z Deppom, ki bo na odru zaživelo z igralci in lutkami. Ti bodo predstavili tako karierne vzpone in padce kakor tudi škandale v zasebnem življenju; nič ne bo izpuščeno, le prikazano bo z drugega zornega kota: zle rokavice, nezemeljskega bitja, ki se hrano s krvjo nedolžnih dečkov, naznanjajo v Deppovi ekipi, navdušeni, da bo njihov pristop k biografiji povsem nov in svež.
Rokavica je kriva za spolne zlorabe, pripoveduje muzikal.


No, tisti, ki Jacksonovega življenja ne želijo zakrinkati s fantazijsko zgodbo, ampak reči bobu bob, se bodo bolj razveselili klasičnega muzikala o kralju popu, ki ga za prihodnje leto pripravlja Broadway, filmsko različico pa bodo ustvarili avtorji muzikala Bohemian Rahapsody, ki zagotavljajo, da bodo realno prikazali vse temne plati Jacksonovega življenja in krivde za njegova nedopustna dejanja ne bodo valili na rokavico. 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji