SLABE NOVICE

Priljubljena pevka odpovedala koncerte in v solzah spregovorila o zdravstvenih težavah (VIDEO)

Ima redko nevrološko motnjo.
Fotografija: Celine Dion. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Celine Dion. FOTO: Reuters

Pop diva Celine Dion je v četrtek objavila, da ima sindromom otrdelega telesa (SPS), redko nevrološko motnjo, ki vpliva na njeno petje, in dejala, da bo morala odpovedati ali prestaviti številne evropske koncerte.

V petminutnem videu, objavljenem na instagramu v francoščini in angleščini, je s čustvi prevzeta in v solzah povedala, da se z zdravstvenimi težavami sooča že dolgo časa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Pred kratkim so mi diagnosticirali zelo redko nevrološko motnjo, imenovano sindrom otrdelega telesa, ki prizadene približno enega na milijon ljudi,« je dejala kanadska pevka. Dodala je, da sindrom povzroča krče, ki vplivajo na vse vidike njenega vsakdanjega življenja. Krči vplivajo na hojo in ji onemogočajo, da bi uporabljala svoje glasilke za petje tako, kot je vajena.

»Z bolečino vam moram danes povedati, da to pomeni, da februarja ne bom pripravljena za začetek turneje v Evropi,« je povedala pevka. Celine Dion, ki je stara 54 let, je še dodala, da ima podporo svojih otrok in ekipe zdravnikov, ki se vsak dan trudijo izboljšati njeno stanje.

Pogreša ljudi in nastope

»Vse, kar znam, je petje, to počnem že vse življenje in to počnem najraje,« je v solzah še dejala in dodala, da pogreša ljudi, »da bi videla vse vas, da bi bila na odru in nastopala za vas«.

Na instagramu so so nato zvrstili izrazi podpore številnih. Vse dobro so ji zaželeli tudi pevka Gwen Stefani, modna oblikovalka Donatella Versace in igralka Kate Hudson.

Celine Dion je je svoje sporočilo sklenila v optimističnih tonih. »Upam, da sem na poti do okrevanja. Na to se osredotočam,« je povedala. Kanadska pevka je krče prvič omenila, ko je v začetku letošnjega leta preložila svojo evropsko turnejo.

Njene spomladanske koncerte v Evropi, ki naj bi se februarja začeli na Češkem, so preložili na leto 2024, osem poletnih nastopov so v celoti odpovedali. Številni datumi nastopov med koncem avgusta in oktobrom pa niso bili spremenjeni.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas