PODTIKANJE

Melania, pa menda ne spet?!

Sevničanka ponovno obtožena, da je prepisovala.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Vse od govora Melanie Trump na republikanski nacionalni konvenciji leta 2016, ki je več kot le spominjal na govor tedanje prve dame ZDA Michelle Obama iz leta 2008, se aktualna prva dama ZDA ne more znebiti šal in obtožb na račun plagiatorstva.

Sevničanka je bila prepisovanja od Michelle obtožena še nekajkrat, med drugim naj bi si »izposodila« besede svoje predhodnice v govoru na dan Martina Luthra Kinga ml. in v Združenih narodih, a se je vsakič obtožba izkazala za neresnično. Tokrat so se pojavila namigovanja, da je Michelle ukradla besedilo v govoru ob mesecu zgodovine žensk.

Melania Trump, Michelle Obama. FOTO: Posnetek zaslona
Melania Trump, Michelle Obama. FOTO: Posnetek zaslona


»Z marcem se začenja mesec zgodovine žensk. Slavimo generacije ameriških žensk, ki so korakale in se organizirale v podporo pravicam ženske ter spremenile našo družbo,« so besede, pripisane Melanii.

​»Ta marec, ob mesecu zgodovine žensk, slavimo generacije ameriških žensk, ki so spremenile našo družbo, ko so korakale in se organizirale v podporo pravicam žensk,« pa je zapisala Michelle v tvitu iz leta 2012.

A se je tudi tokrat izkazalo, da je nekdo na spletu objavil popravljene besede enega izmed Melanijinih tvitov in Michellin tvit. V omenjeni objavi sta bila tvita spremenjena tako, da se je zdelo, kot da so besede oziroma zapis Melanie zelo podobni Michellinim, v resnici pa je v drugem delu tvita Melania govorila o humanitarnih prizadevanjih Rdečega križa.Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije