POMILOSTITEV

Kardashianova pregovorila Trumpa

Kim je prepričala predsednika, da je pomilostil 62-letno Afroameričanko
Fotografija: Kardashianova in Trump nista zamudila priložnosti za skupno fotografijo. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Kardashianova in Trump nista zamudila priložnosti za skupno fotografijo. FOTO: Twitter

Da so ameriške zgodbe po navadi drugačne od tistih z drugih koncev sveta, vemo že dolgo, a kljub temu je dejanje Kim Kardashian West, zvezdnice TV-zaslonov in družabnih omrežij, preseglo dosedanje okvire. Kardashianova ima sicer precej opraviti z dvema otrokoma, ki ju ima z raperjem Kanyejem Westom, pa kozmetičnimi izdelki ter novimi objavami na twitterju in facebooku. A že nekaj dni uživa precej spoštovanja in hvaležnosti, saj je sama poskrbela za to, da je ameriški predsednik Donald Trump iz zapora izpustil 62-letno Alice Marie Johnson, ki so jo pred več kot 21 leti obsodili na dosmrtni zapor zaradi trgovanja s kokainom.

Temnopolta Johnsonova, ločena mati petih otrok, je v policijske roke padla leta 1993, in čeprav je bila zadolžena za stanovanje in zveze (ne pa prevoz ali prodajo mamil), je dobila dosmrtni zapor. Skozi leta je njena drakonska kazen ganila marsikoga, tudi Kardashianovo, ki je zdaj razkrila podrobnosti o osvoboditvi Johnsonove. Stik je dobila s pomočjo predsednikove hčere Ivanke Trump, ki ji je Kim pred dobrega pol leta dejala: »Rada bi se dobila s tvojim očetom.« A trajalo je še nekaj časa, da so bile »zvezde temu naklonjene«, kot se je izrazila. Nato jo je 30. maja v sloviti ovalni pisarni sprejel Trump: »Nekajkrat sva se srečala, še preden je bil predsednik.« Njena sestra Khloe Kardashian je poleg tega nastopala v resničnostnem TV-šovu Vajenec, ki ga je nekaj sezon vodil Trump.

Zvita zvezdnica je prekanjeno odgovorila na Trumpovo vprašanje, zakaj je prišla: »Rekla sem: tu sem zato, ker bi rada vedela, zakaj ste Khloe vrgli iz Vajenca.« Tukaj je sledil krohot obeh, nato je Kim razložila svojo željo glede Johnsonove in Trump ji je v sredo znižal kazen za toliko, da je lahko prišla na svobodo ter povedala, da ji je Kardashianova rešila življenje! Medijski komentatorji pa so (tokrat brez cinizma) zaznali, da ima Kardashianova vpliv, ki presega kozmetiko in družabne dogodke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije