NIPSEY HUSSLE

Svet glasbe pretreslo, priljubljeni reper padel pod streli

Prerešetali so ga v Los Angelesu.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

V Los Angelesu so v nedeljo popoldne ubili 33-letnega ameriškega reperja in nominiranca za grammyja Nipseyja Hussla. Večkrat so ga ustrelili pred njegovo trgovino Marathon Clothing, in čeprav so ga takoj prepeljali v bolnišnico, mu niso mogli pomagati. 

Zgodaj spoznal nasilje in kriminal

Nipsey Hussle se je kot Ermias Asghedom rodil v Los Angelesu leta 1985. Na ulicah kalifornijskega mesta je tudi odraščal in bil kot najstnik član ulične tolpe. V lanskem pogovoru za Los Angeles Times je povedal, da je že zgodaj spoznal svet kriminala, nasilja in umorov.

 

Njegov studijski prvenec Victory Lap je bil na letošnjih grammyjih v igri za najboljši reperski album, nagrado pa mu je speljala Cardi B z albumom Invasion of Privacy. Nipsey Hussle ni bil le dober glasbenik, na jugu Los Angelesa je bil cenjen tudi kot dober lokalni organizator, ki je med drugim na področju tehnologije skušal vzpostaviti povezavo med manjšimi, slabo poznanimi družbami in korporativnimi partnerji.


Informacij o storilcu ni

Lokalna policija še nima informacij o storilcu. V streljanju sta bili sicer ranjeni še dve osebi. Na kraju zločina se je v nedeljo zvečer zbralo na stotine žalujočih, ki so ob sončnem zahodu igrali in prepevali Nipseyjev skladbe.

Na spletnih omrežjih se vrstijo sožalni zapisi. Rihanna je na twitterju izrazila svojo pretresenost. »Žal mi je, da se ti je to zgodilo,« je zapisala in izrekla sožalje glasbenikovim bližnjim.







Pharrell Williams je Nipseyja označil za pozitivno moč, ki je bila v navdih milijonom, Drake pa je poudaril, da je bil ugleden gospod. Povedal je tudi, da je nameraval z njim poleti posneti skladbo ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije