ODDANA

Skrivnostna poroka na britanskem dvoru

Prisotnih je bilo le okoli 20 najožjih prijateljev in sorodnikov, tudi kraljica.
Fotografija: Poroka je bila v gradu Windsor. FOTO: Toby Melville, Reuters
Odpri galerijo
Poroka je bila v gradu Windsor. FOTO: Toby Melville, Reuters

Pandemija novega koronavirusa nas je prikrajšala za najmanj eno kraljevsko poroko, a ženin in nevesta sta bila odločena, da si obljubita večno zvestobo. Poroke članov britanskega dvora, še posebej neposrednih potomcev kraljice Elizabete II., so običajno velik dogodek, ki ga prenaša tudi televizija. Za letos je bila načrtovana poroka kraljičine vnukinje Beatrice z Edoardom Mozzijem, s katerim se je zaročila septembra 2019 po 11 mesecih prijateljevanja. Poroko so večkrat prestavili, danes zjutraj pa v tajnosti le izvedli.

Beatrice je le dočakala svoj veliki dan. FOTO: Britanski dvor
Beatrice je le dočakala svoj veliki dan. FOTO: Britanski dvor
Na jutranji poroki v gradu Windsor je bilo okoli 20 gostov, med katerimi sta bila tudi kraljica in njen mož, princ Philip. Sprva je bila poroka načrtovana za maj, povabljenih pa je bilo 150 gostov.

Beatrice tako ni imela pravljične poroke, kakršno je imela pred dvema letoma tudi njena mlajša sestra Eugenie, a zaljubljeni princesi to ni veliko mar, saj se veseli, da se je končno le poročila. S tem je tudi postala mačeha, saj ima njen novi mož sina z nekdanjo zaročenko.

Odleglo pa je tudi britanskemu dvoru, ki tako ne bo v zadregi, ko bi milijoni ljudi gledali, kako bi princeso v zakon oddal njen osramočeni oče, kraljičin najljubši otrok. Princ Andrew se namreč nikakor ne more otresti sence spolnega škandala, v katerega se je zapletel zaradi prijateljevanja s sedaj pokojnim ameriškim milijarderjem, obtoženim pedofilije Jeffreyjem Epsteinom. Epstein in njegova prijateljica Ghislaine Maxwell, ki so jo nedavno aretirali, naj bi princu zagotavljala mlade ženske, ki so morale deliti posteljo z njim.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije