DRAŽBA BOGATAŠA

Rod Stewart prodaja tudi nagačeno lisico

Britanski pevec si od dražbe obeta 40 tisočakov. Lani sta se z ženo Penny preselila v novo hišo.
Fotografija: Znan je po malce odštekanem slogu oblačenja. FOTO: Guliver/Cover images
Odpri galerijo
Znan je po malce odštekanem slogu oblačenja. FOTO: Guliver/Cover images

Ostareli rockerski šarmer sir Rod Stewart in njegova Penny Lancaster Stewart, s katero sta si poročne zaobljube izmenjala že pred 12 leti, sta lani sklenila v svojo zakonsko idilo vnesti malce svežine. Začenši s selitvijo v nov dom. Nista se odselila v drugo državo, še v drugo mesto ne, ampak v podeželski dvorec ducat kilometrov od prejšnjega doma. Kljub temu je urejanje novega doma pomenilo kar veliko dela. Nista namreč prodala samo svoje prejšnje hiše, temveč se želita znebiti tudi številnih predmetov, ki so krasili nekdanji dom. Prvo dražbo sta pripravila že lani, zdaj sta napovedala še eno.

Pripravljen se je posloviti od zvitorepke.
Pripravljen se je posloviti od zvitorepke.
»Nekaj stvari smo prodali že lani, preostalo bomo zdaj,« je dejal dražitelj John Black in napovedal, da bo tudi ta dražba prava norija, če lahko sodi po prejšnji. Kako tudi ne, ko bo v rockerjevem imenu dražil lastnino ekstravagantnega zvezdnika, tudi nagačeno lisico, denimo.

Britanski pevec, ki se je v zgodovino zapisal kot eden najbolje prodajanih izvajalcev, ni neizbrisnega pečata pustil le v zakladnici pesmi, ampak se je ljudem vtisnil v spomin tudi zaradi edinstvenega sloga oblačenja. In oprema njegovega doma je očitno sledila njegovemu slogu oblačenja. Med najbolj nenavadnimi na seznamu predmetov na dražbi je nagačena lisica v stekleni vitrini, za katero pričakuje najmanj 330 evrov. Podoben znesek si obeta od prodaje nagačene vodne ptice. Okoli 1600 evrov želi za fotelj, med najdražjimi pa je kavna mizica z marmornato površino, ocenjena na več kot šest tisočakov. Tu je še zbirka nenavadnih ur in nekaj drugih drobnarij. Skupno računa na najmanj 40 tisočakov, kar je precej manj od okroglih 100, ki mu jih je navrgla lanska dražba. Za Roda le kapljica v morje, saj je zvezdnikovo premoženje ocenjeno na skoraj 200 milijonov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije