BELGIJA

Princesa Elisabeth je iz pravega testa za vladarico

Bodoča belgijska kraljica je postala polnoletna. Pisala je pisma zahvale.
Fotografija: Mama in oče in sorojenci so na princeso zelo ponosni. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Mama in oče in sorojenci so na princeso zelo ponosni. FOTO: Guliver/getty Images

Čeprav je belgijska princesa in bodoča kraljica Elisabeth stara komaj 18 let, je že dokazala, da je iz pravega testa za vladarico. Mladenka je ob nedavnem rojstnem dnevu prejela ogromno voščil in se za vsa tudi zahvalila. Tisti, ki so ji zaželeli vse dobro ob polnoletnosti, so prejeli elegantno zahvalo s kar dvema njenima fotografijama, v nizozemščini, francoščini in nemščini ter Elisabethinim lastnoročnim podpisom.
Princesa se je vsakemu posebej zahvalila za rojstnodnevna voščila. FOTO: Instagram
Princesa se je vsakemu posebej zahvalila za rojstnodnevna voščila. FOTO: Instagram

Na prvi strani je v temno rožnati barvi natisnjena začetnica princesinega imena, nad njo pa krona. Svojo je na družabnem omrežju s sledilci delila ena od oboževalk princese Elisabeth, ki je bila nad elegantno in izjemno pozorno zahvalo več kot navdušena. »Iz srca hvala za vaše tople želje ob mojem 18. rojstnem dnevu,« je zapisala najstnica, ki trenutno obiskuje mednarodni kolidž v Veliki Britaniji.


Princesa Elisabeth je najstarejša hči belgijskega kralja Philippeja in kraljice Mathilde, ki sta v raznih intervjujih že večkrat povedala, kako ponosna sta na svojo hčer, ki je odrasla v pravo lepotico. Že od začetka so jo vzgajali kot bodočo kraljico, poleg najboljše formalne izobrazbe se je namreč morala naučiti tudi pravilnega vedenja, komuniciranja z javnostjo, javnega nastopanja in drugih reči, ki jih kraljevi morajo obvladati.


Da je odlična učenka, pa je dokazala na praznovanju 18. rojstnega dneva, ki je bil veličasten državni dogodek, na katerega so bili povabljeni mnogi veljaki iz domovine in drugih dežel. Princesa je stopila na govorniški oder in zbrane nagovorila, njen govor pa je požel bučen aplavz. Kraljica Mathilde si ni mogla kaj, da ne bi od ganjenosti in ponosa potočila tudi nekaj solz, kralj Philippe pa je hčerki ob polnoletnosti podelil križec Leopoldovega reda, najstarejšega viteškega reda v Belgiji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije