POKLON

Na plesu vrtnic poklon Lagerfeldu

Objavljeno 02. april 2019 13.12 | Posodobljeno 02. april 2019 13.12 | Piše: U. S.

Letošnji glamurozni monaški ples je oblikoval pokojni modni oblikovalec. Vrtnice so bile najljubše rože princese Grace, 25.000 jih je krasilo dvorano.

Na tisoče vrtnic krasi ples, letošnjega si je zamislil modni oblikovalec Karl Lagerfeld. 
Minulo soboto so monaški kraljevi blesteli na tradicionalnem spomladanskem plesu vrtnic Bal de la Rose in se poklonili pokojnemu modnemu oblikovalcu in družinskemu prijatelju Karlu Lagerfeldu. Zadnja leta je skrbel za koncept plesa, tudi letošnjega, ki ga je poimenoval Riviera.

image
Princ Albert II. in princesa Caroline sta odprla ples. 

Tradicionalnega plesa so se udeležili skoraj vsi člani monaške kraljeve družine. Odprla sta ga princ Albert in njegova starejša sestra princesa Caroline, ki je z modno ikono oblikovala vsebino dogodka. Lani je princeso na ples pospremil Lagerfeld sam.

image
Mlajša generacija monaških kraljevih Alexandra Hannovrska, Dimitri Rassam, Charlotte Casiraghi, Pierre Casiraghi, Beatrice Borromeo, Tatiana Santo Domingo in Andrea Casiraghi

Prišla je tudi mlajša generacija monaških kraljevih, Charlotte Casiraghi, 32-letna hči princese Caroline in pokojnega italijanskega industrialca Stefana Casiraghija, s partnerjem Dimitrijem Rassamom in njena brata Pierre z ženo grofico Beatrice Borromeo in Andrea z ženo Tatiano Santo Domingo, manjkala ni niti princesa Alexandra Hannovrska, hči Caroline in princa Ernsta Augusta Hannovrskega.

image
Na tisoče vrtnic krasi ples, letošnjega si je zamislil modni oblikovalec Karl Lagerfeld. 

Prvi ples je leta 1954 organizirala monaška kneginja Grace, ameriška igralka, ki se je poročila z monaškim knezom Rainierjem III. A dogodek ni bil le družabne narave, dobrodelnost je bila vselej pomembna za princeso Grace in tak je bil in je še vedno tudi ta ples. Izkupiček – za vstopnico je treba odšteti 800 evrov, organizirana je dražba, povabljence pa prosijo še za donacije – gre v sklad princese Grace, ki s štipendijami pomaga mladim umetnikom.

Prvi ples je leta 1954 organizirala princesa Grace.

Brat in sestra v sodelovanju z Albertovo ženo princeso Charlene poskrbita za seznam povabljencev, kakih tisoč imen z vsega sveta je na njem vsako leto. Ime je ples dobil po najljubših rožah princese Grace, vrtnicah, kar 25.000 jih je krasilo plesno dvorano. 
Deli s prijatelji