SLAVJE

Na britanskem dvoru spet poroka

V Windsorju se bo poročila hči kraljičinega bratranca. Lady Gabriella se je posvečala izobrazbi in karieri.
Fotografija: Lady Gabriella (levo) z mamo in očetom FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Lady Gabriella (levo) z mamo in očetom FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Na britanskem dvoru imajo znova razlog za slavje in veselje, večno zvestobo si bosta namreč obljubila lady Gabriella Windsor in njen dolgoletni partner Thomas King. Poroka bo v kapeli sv. Jurija v Windsorju, kjer sta se maja lani poročila princ Harry in njegova Meghan.
Lady Gabriella (levo) z mamo in očetom FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Lady Gabriella (levo) z mamo in očetom FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Lady Gabriella morda ni tako znana kot preostali člani kraljeve družine, bo pa ena najstarejših kraljevih nevest v zadnjem času, saj je aprila dopolnila 38 let. Plemkinja, družini in prijateljem znana zgolj kot Ella, je hči princese in princa Michaela Kentskega, kraljičinega bratranca.

Kot rada pove sama, se je najprej želela posvetiti izobrazbi in karieri, s poroko se ji ni mudilo. Lady ima sicer kar dve diplomi prestižnih univerz, ameriške Brown in britanske Oxford, doštudirala je primerjalno književnost in socialno antropologijo. Dela v agenciji, ki se ukvarja z odnosi z javnostmi, kot strokovnjakinja za turizem in umetnost.

Njen zaročenec, star je 40 let, se ukvarja s financami, diplomiral je na bristolski univerzi iz zgodovine ekonomije, že nekaj časa pa se giblje v visokih krogih, saj se je v preteklosti sestajal s sestro vojvodinje Cambriške Pippo Middleton. Par je tudi po razhodu ostal v prijateljskih odnosih, Pippa je Thomasa povabila na svojo poroko, ko je predlani vzela bankirja Jamesa Matthewsa, in menda je povabljena tudi na tokratni dogodek.
Poroka bo v kapeli sv. Jurija v Windsorju.
Poroka bo v kapeli sv. Jurija v Windsorju.

Poroka ne bo velika in razkošna in je ne bodo prenašali po televiziji, saj lady Ella ni vidnejša članica kraljeve družine. Vabilo so med drugim prejeli kraljica Elizabeta II., princ Filip, vojvoda in vojvodinja Cambriška ter vojvoda in vojvodinja Susseška. Slednja najverjetneje ne bosta prišla, saj imata doma novorojenčka, prav tako je vprašljiva udeležba Kate in Williama.


Naslednji konec tedna je namreč finale nogometnega prvenstva, William pa je predsednik nogometnega združenja in je na tovrstnih tekmah običajno prisoten. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije