ŽELIJO POHVALO

Kraljica zaposlenim zvišala plačo

V zahvalo za trud pri pomembnih dogodkih so dobili povišico. Preteklo leto je bilo zaradi porok in Trumpovega obiska naporno.
Fotografija: Kraljica je zaposlene izjemno razveselila. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kraljica je zaposlene izjemno razveselila. FOTO: Reuters

Britanska kraljica, ki smo jo na fotografijah vajeni videvati vedno nasmejano in dobre volje, svojo družino menda vodi z ljubečo, a strogo roko, prav takšna naj bi bila tudi do uslužbencev. Že večkrat so kateri od njih povedali, da je Elizabeta II. izjemno pedantna in od njih zahteva popolnost, a se zaposleni tudi vedno potrudijo, da ustrežejo njenim visokim standardom. Ne iz strahu, da bi ostali brez službe, temveč v želji po pohvali. Kraljica namreč z njimi, ko je delo dobro opravljeno, menda ne skopari, dobiti pohvalo od ene najvplivnejših monarhinj na svetu pa tudi ni kar tako.

Veliko dela so imeli tudi s Harryjevo poroko. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Veliko dela so imeli tudi s Harryjevo poroko. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Te dni pa je bilo v palačah 93-letne vladarice še posebno veselo. Zaposleni so namreč dobili štiriodstotno povišico in dodatni dan dopusta v zahvalo za ves trud in trdo delo v preteklem letu, in to je bilo vse prej kot lahko. Poskrbeti so namreč morali za kar dve pomembni poroki: najprej se je lanskega maja poročil princ Harry, nato oktobra še princesa Eugenie, letos pa je kraljica gostila ameriškega predsednika Donalda Trumpa in prvo damo Melanio. Kot je britanskim medijem povedal vir iz Buckinghamske palače, so zaposleni zaradi nagrade presrečni, saj tako visoke niso dobili že več let.

»Nekoč so se kraljevi zanašali na to, da je delati zanje privilegij, ki bi moral biti že sam po sebi dovolj velika nagrada, in zaposlenih običajno niso nagrajevali. Na srečo je Elizabeta II. drugačna, ljudi, ki delajo zanjo, spoštuje in želi, da se tega zavedajo,« je dejal vir in dodal, da delati za kraljico sicer ni najbolje plačana služba. Vajenec za butlerja denimo zasluži 1400 evrov na mesec, vrtnarjev pomočnik 1600 evrov, skrbnik kraljičinih konj 1800.

Začetna plača strokovnjaka za informacijsko tehnologijo znaša dva tisočaka, svetovalec v kadrovski službi zasluži še približno 500 evrov več, najbolje plačana služba pa je trenutno specialist za družabna omrežja, ki zaposlenemu vsak mesec na račun prinese 4500 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije