Igra prestolov: like povezali z državami, tudi s Slovenijo

Oboževalci priljubljene serije so se poigrali z glavnimi igralci in jih povezali z državami.
Fotografija: A Game of Thrones. ZDA, 2011- FOTO: Press Release
Odpri galerijo
A Game of Thrones. ZDA, 2011- FOTO: Press Release

V nestrpnem pričakovanju novih delov Igre prestolov so si oboževalci kratili čas na različne načine. Na strani Winteriscoming so 50 evropskih držav celo povezali z liki Igre prestolov.

Potegnili so vzporednico med Aryo Stark in Srbijo (podobno kot Novak Doković vihti lopar, za kar so potrebne posebne veščine), Hrvaško z Ellario Sand. Menda zato, ker je pri naših južnih sosedih toplo in veliko zabave. Luksemburg, ki je po njihovem zelo varna evropska država in prijazna do prišlekov, jih spominja na Samwella Tarlyja.

Norveška kot prispodoba Brienne iz Tartha, Francija kot Cersei, Črna gora kot Bronn. No, Slovenija pa jih spominja na Joraha {embed_foto_L50}396165{/embed_foto_L50}Mormonta. Predvsem zaradi njegove brezpogojne ljubezni do Daenerys Targaryen. »Slovenija ima kar nekaj stvari, povezanih z ljubeznijo. Na primer Ljubljana, ki bi jo lahko prevedli kot Tista Ljubljena. Pa Bled s svojim otokom, kjer si mnogi izrečejo zaobljubo, in ne nazadnje romantična podoba srca sredi vinogradov,« so zapisali.
 
In še: »Jorah je zaljubljen v Daenerys. Vse bi naredil zanjo, večkrat je pokazal, da bi dal zanjo svoje življenje. Krasno bi se znašel v Sloveniji – državi zaljubljenih.«

Jona Snowa so povezali z Islandijo, Tyriona Lannisterja z Nizozemsko, Roosa Boltona z Rusijo, Sanso Stark z Monakom, Daenerys pa s Turčijo. Preberite vse na tej povezavi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije