ODPADNI KRALJ

Debata le o penisu, ne pa tudi o nasilju

Igralec Chris Pine je v novem filmu nastopil gol. Dvojna merila in neobčutljivost za prizore groze.
Fotografija: V filmu igra enega največjih bojevnikov svojega časa. FOTO: Netflix
Odpri galerijo
V filmu igra enega največjih bojevnikov svojega časa. FOTO: Netflix

V rumenem tisku se veliko govori o novi Netflixovi produkciji Odpadni kralj (Outlaw King), v kateri igra Chris Pine odpadnega kralja. Prah dviguje prizor, v katerem nastopi povsem gol. Chris je prepričan, da je kratek prizor golega telesa razkril dvojna merila za moške in ženske igralce. Osemintridesetletni zvezdnik je spregovoril tudi o tem, kako je poskušal prikazati človeške in živalske lastnosti svojega lika, zbodlo pa ga je, da je bilo tako malo komentarjev o goli sceni, ki jo je posnela njegova soigralka Florence Pugh.

O goloti Florence Pugh ni nihče spregovoril. FOTO: Guliver/Cover Images
O goloti Florence Pugh ni nihče spregovoril. FOTO: Guliver/Cover Images

»Šlo je za raziskovanje, kakšen človek moraš biti, če veš, da bo boš postal kralj, in si želiš, da bi te obravnavali kot kralja. Po mojem mnenju je pomembno, da prepoznamo kralja in žival, moškega in žival, da so njegova stopala v blatu,« je prepričan Chris. »To pomeni, da je vse, divji in primitiven in živalski, a tudi nekaj več. Zato sem pomislil, da je pomembno videti človeka brez oblek, da bi se videla njegova živalska plat.« Nato je dodal: »Florence razkrije svoje celotno telo v tem filmu, a nihče ne govori o tem. Ljudje se želijo pogovarjati o mojem penisu, kot da smo skupina najstnikov. Rad bi razjasnil, zakaj se je o tem vredno pogovarjati, o goloti Florence pa ne. Od nje se to pričakuje, ker je ženska, od mene pa se to ne pričakuje, ker sem moški? Kaj je to? Tega ne razumem.«

Chris Pine na premieri filma v Edinburgu. FOTO: Guliver/Cover Images
Chris Pine na premieri filma v Edinburgu. FOTO: Guliver/Cover Images

V filmu je veliko nasilja, ljudi razčrevesijo in podobno, in nihče se ni obregnil ob to. »Menim, da je to kazalnik naše puritanske kulture, če prikazujemo ljubljenje ali gola telesa, je to že prepovedano za ogled mlajšim od 17 let, lahko pa gledajo razčrevesenja, obglavljenja, vrsto norih stvari, ki pa nikogar ne motijo. Čas je, da se pogledamo v ogledalu, in se vprašamo, zakaj je tako, kaj se dogaja.« V akcijski drami spremljamo škotskega kralja Roberta Brucea, ki se upre Angležem in zasede prestol. Gre za resnično zgodbo prevzema oblasti na Škotskem. Danes Robert I. velja za enega največjih bojevnikov generacije, ker je Škotski priboril neodvisnost, in še danes velja za junaka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije