KARMA?

Cesarica na bojni nogi s svakinjo

Nekoč je bila Kiko tista, ki je bila srečnejša in živahnejša, zadnji mesec pa se je to spremenilo. Odkar je Masako cesarica, je postala bolj samozavestna in priljubljena med ljudmi.
Fotografija: Cesarica Masako se je rešila depresije. FOTOgrafiji: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Cesarica Masako se je rešila depresije. FOTOgrafiji: Guliver/getty Images

Razmere v družinah niso vedno idealne in v tistih, kjer se članom po žilah pretaka modra kri, ni nič drugače. Zadnje čase je menda vedno bolj napeto na japonskem dvoru, kjer naj bi odnosi med cesarjevo ženo Masako in njeno svakinjo princeso Kiko skoraj dosegli ledišče. Ženski sicer že od samega začetka nista v najboljših odnosih. Pred Masako je bila, ko je leta 1986 spoznala tedaj še princa, danes cesarja Naruhita, bleščeča diplomatska kariera, po poroki pa sta jo dotolkla stres zaradi pritiska, da mora prestolonasledniku roditi moškega potomca, ter depresija. Par je leta 2001 res dobil otroka, a hčer, ne sina, ki bi nekoč od očeta prevzel vladavino. Več otrok par nima in Masako je vedno bolj tonila v črne misli, dokler se ni skoraj povsem umaknila iz javnega življenja.
Princesa Kiko ni zadovoljna, da je svakinja postala bolj priljubljena.
Princesa Kiko ni zadovoljna, da je svakinja postala bolj priljubljena.

Njena svakinja Kiko je bila še do nedavnega njeno pravo nasprotje. Po poroki s cesarjevim mlajšim bratom Fumihitom je vzcvetela, njen status v družini pa se je še izboljšal, ko mu je leta 2006 rodila sina. Vse do 1. maja letos se je počutila večvredno od Masako, a slednja je omenjenega dne postala cesarica in morala je zbrati voljo ter pogum za udeležbo na različnih javnih dogodkih, ki se od tedaj kar vrstijo. Dobro ji gre in ljudje jo imajo iz dneva v dan raje, to pa gre v nos svakinji, saj je nenadoma zdrsnila v ozadje. Poleg tega jo vedno bolj skrbi zaroka najstarejše hčere Mako, ki je, čeprav si Mako tega noče priznati, obsojena na propad. Kiko ​za vse svoje težave menda krivi Masako, ki da se je začela obnašati vzvišeno, a poznavalci menijo, da je princeso le dohitela karma – naj se tega zaveda ali ne. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije