POŠKODBE

Britanski princ skesan: Rad bi, da veste, kako zelo mi je žal ...

Objavljeno 27. januar 2019 13.09 | Posodobljeno 27. januar 2019 13.23 | Piše: N. K.

Po prometni nesreči se je vendarle opravičil.

Kraljeva družina. FOTO: Reuters
Britanski princ Philip se je vendarle opravičil za prometno nesrečo, ki jo je povzročil pred dobrim tednom dni. V pismu, ki ga je 97-letnik napisal žrtvi Emmi Fairweather, je zapisal, da globoko obžaluje njene poškodbe, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

»Rad bi, da veste, kako zelo mi je žal za moj del krivde v nesreči ... Zelo sem skrušen zaradi posledic,« je zapisal v pismu, ki ga je objavil časnik Sunday Mirror.

Princ je 17. januarja povzročil prometno nesrečo, v kateri je ob zavijanju na glavno cesto nedaleč od kraljeve posesti v Norfolku na vzhodu Anglije spregledal avtomobil. Sam jo je odnesel brez poškodb, medtem ko sta bili voznica in potnica v avtomobilu kia lažje poškodovani.

Medijem potožila, da se ji ni opravičil

Fairweatherjeva, ki si je v nesreči poškodovala zapestje, je kasneje časniku Sunday Mirror potožila, da se princ ni opravičil. Zdaj je časnik objavil kopijo njegovega pisma poškodovani udeleženki.

»Nesreča me je pretresla, a mi je zelo odleglo ob novici, da nobena od vaju ni bila resneje poškodovana,« je v pismu, ki nosi datum 21. januar, zapisal Philip. »Izvedel sem, da ste utrpeli zlom roke. Za to mi je globoko žal,« je dodal.

Philip, ki je s svojim ravnanjem in šalami večkrat dvigoval obrvi, se je leta 2017 umaknil iz javnega življenja, aprila lani so mu zamenjali kolk. Njegova prometna nesreča je na Otoku sprožila razpravo o tem, ali naj bi bilo starejšim še dovoljeno voziti. Philipa so sicer kmalu po nesreči znova opazili za volanom.
Deli s prijatelji