SRČNI MUZIKANTI

Šest Korošcev in Štajercev, vmes pa Larisa

Da so medse vzeli pevko, je bila prava poteza, saj so v novi sestavi na festivalu Guštanj že osvojili drugo mesto.
Fotografija: Ta srčni FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Ta srčni FOTO: osebni arhiv

Še pred tremi leti so nam Srčni muzikanti zatrdili, da imajo veliko srce, v katerem je prostora za vse, še največ pa za glasbo. Letos pa so srce razširili še bolj in ponosno predstavljajo novo članico, pevko Lariso Obretan, ki se jim je pridružila pred meseci. Nazadnje smo jih videli in slišali na festivalu narodno-zabavne glasbe Guštanj na Ravnah na Koroškem, kjer so dosegli odlično drugo mesto in prejeli nagrado za najizvirnejšo skladbo. Njen naslov je Da lahko bi te spet srečala, njena avtorica v celoti pa je ravno pevka Larisa.

Potrditev za energijo

Larisa Obretan s plaketo za najizvirnejšo skladbo FOTO: osebni arhiv
Larisa Obretan s plaketo za najizvirnejšo skladbo FOTO: osebni arhiv
»Ta nagrada nam zelo veliko pomeni in je hkrati potrditev, da smo ujeli pravo energijo, ki jo zdaj lahko razvijamo naprej in ustvarimo dobro zgodbo,« pravi kitarist ansambla Boris Dren. Sicer pa so Srčni muzikanti kvintet, v katerem je pet fantov in po novem tudi dekle. Poleg že omenjene pevke Larise in kitarista Borisa so to še klarinetist Izidor Glasenčnik, ki je tudi ustanovil ansambel, trobento igra Robert Črnčec, klavirsko in diatonično harmoniko Žan Stres, bariton in bas kitaro pa Rok Methans. Trije so doma s Koroške, trije pa so Štajerci, dva iz okolice Jurovskega Dola, eden pa iz Šmarja pri Jelšah.

Po zapleteni poti do kave

»Kar zapleteno, sploh če se želimo sestati na kakšni kavi, to ne gre ravno hitro,« se pošali Boris, ki ravno v tem mesecu pričakuje novorojenčka. Tudi Robi in Izi že imata družino, Rok, Žan in Larisa pa bodo še malo počakali, saj so najmlajši člani v ansamblu. In kaj pripravljajo? »Pred sabo imamo nove izzive, še naprej bomo pridno polnili naš lastni repertoar in se veliko bolj prilagodili Larisi,« pravijo fantje. Vsi pa ostajajo zvesti tako narodno-zabavni kot zabavni glasbi, primerni za vse vrste zabav. Želijo si namreč veliko dobrih žurov, posneli pa bodo še kateri videospot, snemali nove skladbe in se prijavljali na festivale tudi prihodnje leto.

Na nastopu FOTO: osebni arhiv
Na nastopu FOTO: osebni arhiv

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije