OBLETNICA

Malibujevci slavijo 30 glasbenih let

Velik koncert z gosti pripravljajo 27. oktobra v športni dvorani v Ilirski Bistrici.Tam bodo Tanja Žagar, Dejan Vunjak, Božidar Wolfand - Wolf in strašni Jože.
Fotografija: Skupina Malibu je bila ob prelomu tisočletja ena najuspešnejših in najbolj ustvarjalnih. FOTO: ARHIV IZVAJALCA
Odpri galerijo
Skupina Malibu je bila ob prelomu tisočletja ena najuspešnejših in najbolj ustvarjalnih. FOTO: ARHIV IZVAJALCA

»Pisalo se je leto 1989, ko smo začutili ritem. Ritem srca. Nato se je rodila prva melodija. Počasi, kot otrok. Z bolečino, s pričakovanjem, z ljubeznijo, z divjim veseljem se je občudovana prebujala v življenje. Naša pesem. Mi Primorci smo jo naslovili, in kmalu je to postala naša in primorska himna. Takrat so si nas zaželeli v tujini in po Švedski smo opravili krajšo turnejo, nastopali smo za naše izseljence,« spomine na začetek pred 30 leti, ko se je rodila skupina Malibu, obuja vodja Marjan Uljan.
Zadnjih nekaj let o njih ni bilo veliko slišati, a se niso razšli in še vedno ustvarjajo, in to želijo dokazati na jubilejnem koncertu ob 30-letnici v Ilirski Bistrici 27. oktobra. FOTO: FACEBOOK
Zadnjih nekaj let o njih ni bilo veliko slišati, a se niso razšli in še vedno ustvarjajo, in to želijo dokazati na jubilejnem koncertu ob 30-letnici v Ilirski Bistrici 27. oktobra. FOTO: FACEBOOK

Že leta 1993 so izdali prvi album Čokoladica, istega leta pa razveselili tudi Štajerce, ko so na narečni popevki zapeli narečno Jonez Kmedt. Seveda so bili tudi na Melodijah morja in sonca, predstavili so se s pesmijo Morje, sonce. Leto zatem je prišla Valentina. Pesmi in albumov je bilo še veliko, prav tako nastopov v televizijskih oddajah in na drugih prireditvah ter festivalih. Na Slovenski polki in valčku so bili leta 2006, predstavili so se s pesmijo Kulk s ljepa.

Nasploh so radi peli v narečju, skladba Je blu taku je bila odlično sprejeta, s pesmijo Sin muj se nječe žjenet pa so celo zmagali. Bili so na festivalu viž v narečju v Škofji Loki ter na narodno-zabavnem festivalu v Vurberku, kjer so se predstavili s pesmijo Kup problemov, če omenimo le eno. Nič nenavadnega torej ni, da so izdali zgoščenko z naslovom Narodno-zabavni Malibu in nanjo uvrstili tedanje uspešnice.

Med slednje prištevajo Življenje so ene štenge, Cigu migu, Na Valentinovo ter Mezinček. Zlasti prva je še kako življenjska, resnična, obenem pa tudi šaljiva, primerna za vse priložnosti, in ne preseneča, da se ob njej komu še danes orosi oko. »Naše tridesetletno glasbeno druženje z občinstvom ima tudi veliko sporočilnost,« pravi Uljan o članih, ki so se na sceni predstavljali s svojimi glasovi in zvenom, mešali stile in jih združevali, da so nastale uspešnice, ki so v ušesih prenekaterega poslušalca ostale do danes.

»Z umetniško ustvarjalnostjo se še vedno uspešno spoprijemamo tudi z novimi izzivi. To smo dokazali pred šestimi leti z uspešnico Goveja juha, ki je bila naslovna skladba jubilejnega desetega albuma. V vsem tem obdobju so nam z avtorskimi prispevki največ pomagali Božidar Wolfand - Wolf, Andrej Baša in Jani Lipičnik, ki je bil nekdaj naš član. V zadnjih treh letih smo se osredotočili predvsem na gostovanja, nastalo je nekaj novih skladb. Čisto sveža je Dvigam sidro, ki jo bomo predstavili te dni, še pred 30. jubilejem, ki ga bomo praznovali z velikim koncertom 27. oktobra v športni dvorani v Ilirski Bistrici,« razkriva Uljan.


Trenutno se pripravljajo na snemanje videospota za novo pesem Prvi poročni ples ter sodelujejo z drugimi glasbeniki, s katerimi bodo posneli nekaj pesmi za album, katerega izid je predviden za prihodnje leto. Malibujevci si želijo, da bi se druženje še nadaljevalo in bi petje in ples bogatila naše štenge življenja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije