EDINSTVEN

Virtuoz sprejel samo Novice

Kralj valčkov Andre Rieu znova navdušil Slovenijo. V Stožicah je pozdravil vaš in naš časopis.
Fotografija: Izmed vseh medijev je sprejel le ekipo našega in vašega časopisa. Foto: Star produkcija
Odpri galerijo
Izmed vseh medijev je sprejel le ekipo našega in vašega časopisa. Foto: Star produkcija

Slovitega nizozemskega violinista Andrea Rieuja se vzdevek kralj valčkov zagotovo ne drži po naključju. Prav nasprotno. Z zvoki, ki jih izvablja iz strun svoje violine, in z orkestrom, ki ga spremlja, že leta navdušuje povsod po svetu. Kar ni čudno, saj mojstrsko zaigrajo tako klasiko kot zimzelene melodije iz filmov in podobno. Violinski virtuoz poleg tega slovi tudi po profesionalnosti. V nasprotju s prenekaterim glasbenim kolegom namreč svoje koncerte začenja ob napovedani uri. Brez nepotrebnega odlašanja ali celo zamud in podobnega. Zanimivo je, da se je tega navadila in da to upošteva tudi njegova publika. Drugače povedano, če je začetek koncerta, kot je bilo v Ljubljani v Stožicah, napovedan za osmo uro zvečer, se takrat tudi začne in občinstvo je pravočasno v dvorani. Prav tako občinstvu ponudi širok in dolg program. Dveurni ali daljši koncert ima le dobrih deset ali petnajst minut odmora, nastop pa še podaljšajo za nekaj skladb.

Vsak nastop glasbenega virtuoza je skrajno profesionalen. Foto: guliver/getty images
Vsak nastop glasbenega virtuoza je skrajno profesionalen. Foto: guliver/getty images

Naporni urnik

Tako je bilo tudi letos v Ljubljani. Kljub napornemu urniku, prejšnji dan so nastopali v Avstriji, naslednjega dne so morali biti
že v Zagrebu, in smoli, ki jih je v tem času nekajkrat doletela, je bil nastop brezhiben, po Rieujevem vedenju in videzu pa nihče ne bi uganil, da ni šlo vse kot po maslu.

Na poti iz Avstrije jim jo je najprej zagodla višja sila. Na nekdanjem mejnem prehodu s Slovenijo so z avtobusi čakali kar šest ur zaradi cestnih zastojev. Po zapoznelem prihodu v Ljubljano so jih čakale še scena in vaje, treba se je bilo nastaniti, preobleči, pripraviti za koncert in drugo. Kljub temu je maestro na odru deloval, kot da omenjenih težav ni. Dobro voljo je obdržal tudi po koncertu. Čeprav so po dveurnem nastopu zaigrali še daljši dodatek, občinstvo jih namreč kar ni spustilo z odra, je kljub utrujenosti po preoblačenju in hitrem obedu v zaodrju sprejel še ekipo Slovenskih novic kot edino od vseh medijev. Za nameček so mu prav takrat sporočili, da se je pokvarilo dvigalo v hotelu, kjer so bili nastanjeni, in najbrž so zato morali še pešačiti.

Maestra je pozdravila tudi komercialistka Novic Aleksandra Popović. Foto: Star produkcija
Maestra je pozdravila tudi komercialistka Novic Aleksandra Popović. Foto: Star produkcija

Še se bo vrnil

»Srečanje je bilo nepozabno, vesela sem, da sem imela priložnost zvezdnika srečati v živo. Presenetil me je s prijaznostjo. Zelo gostoljubno pa so nas tudi sprejeli, organizator koncertov v Sloveniji in na Hrvaškem Star produkcija nas je pogostil in nam delal družbo, medtem ko smo čakali na konec koncerta,« pravi Aleksandra Popović s Slovenskih novic.
Rieu se je razveselil člankov o sebi in o njih podebatiral z novinarjem. Foto: A. P.
Rieu se je razveselil člankov o sebi in o njih podebatiral z novinarjem. Foto: A. P.

Dobro voljo pa so maestru pripravile tudi Novice. Ob tej priliki smo mu kot obljubljeno namreč predali izvode vseh člankov, ki so bili v Novicah objavljeni o njem lani in letos, česar se je zelo razveselil. »Nisem mislil, da se boste spomnili na dogovorjeno, mislil sem, da boste pozabili, in sem zelo vesel. Najlepša hvala,« je povedal ob tej priliki in pozdravil vse bralce. Z ekipo je tudi poklepetal, pohvalil pa je časopisne izrezke in ekipo Star produkcije, ki je organizator koncerta. In tudi obljubil, da v Slovenijo zagotovo spet kmalu pride. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije