BORI SE

VIDEO: Pogumno priznanje: tekmovalca BB prizadeli kar dve hudi bolezni

Kot da ena neozdravljiva bolezen ni bila dovolj, so zdravniki ugotovili, da ima tudi tumor na možganih. 
Fotografija: Alen in Simon sta v hišo BB vstopila sredi šova. FOTO: Pro Plus
Odpri galerijo
Alen in Simon sta v hišo BB vstopila sredi šova. FOTO: Pro Plus

Za nekdanjim tekmovalcem resničnostnega šova Big Brother Alenom Jovanovićem je težko leto. Tik pred rojstvom hčerke je izvedel, da sta ga prizadeli dve težki bolezni. Ena izmed njih je neozdravljiva, z drugo pa se bori in jo premaguje iz dneva v dan. Kot je razkril v čustvenem zapisu na facebooku in povedal na posnetku, ki ga je objavil, je zbolel za multiplo sklerozo, zdravniki pa so odkrili tudi, da ima tumor na možganih.

»Začelo se je dokaj nedolžno, končalo pa zame dokaj žalostno. Moja diagnoza je bila multipla skleroza. Bolezen mi je s svojimi zagoni otežila življenje, me spravila v posteljo,« je zapisal. Pravi, da sta ga bolezni priklenili na posteljo in da je postal odmaknjen, depresiven in ni mu bilo skoraj do ničesar več. »Le ta moj mali škratek me je držal pokonci. Vem, marsikdo bo rekel, O. K., imaš samo multiplo, danes se s tem da živeti, in se strinjam,« je zapisal Jovanović in nadaljeval, da ga je kmalu za tem udarila še ena novica, in sicer, da ima tumor na možganih.

Da sta ga udarili dve tako hudi bolezni, so bili presenečeni tudi zdravniki. »Moja usta so ostala odprta, oči so videle le svetlobo od luči, v glavi pa tisoč misli. Je to, to? To bo moje življenje, kratko, in svetu bom zapustil hčerkico brez očeta, partnerico brez pomoči pri vzgoji, sama bo gledala, kako odrašča. Kar ni multipla takrat sesula v meni, je tumor dokončal. Spraševal sem po operaciji, toda že sama biopsija je bila tvegana in zadnji trenutek sem dobil zeleno luč, da se opravi.«

Jovanović pravi, da se zdaj počasi pobira, končal je kemoterapijo in obsevanja. »Trudim se še dodatno, da se vrnem v tire zdravega življenja. Spremenil sem prehrano, način, vidim rezultate in imam nazaj upanje, da mi bo mogoče pa le uspelo. Video je namenjen ljudem, ki občutijo isto, ki mislijo, da so sami, da je konec in ni rešitve. Naj vam povem, da ni, da je še upanje, dokler si dovolimo upati in sanjati o tem.«

Jovanović je še povedal, da so bili rezultati zdravljenja tumorja dobri, da jim je uspelo za zdaj ustaviti rast in ga celo nekoliko zmanjšati. Pokonci ga drži misel na to, da bi nekoč popeljal hčerko pred oltar in z njo zaplesal na maturantskem plesu. »Bilo je hudo, včasih sem pomislil, da bi odšel, a to je bilo strahopetno. Mogoče bi ljudje še bolj trpeli,« je dejal in dodal, da je v zadnjih dveh mesecih, odkar je razkril svojo zgodbo, zaživel čisto drugače. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije