(NE)ZDRAVJE

Tanja Ribič se je pridružila Werneju in Potrču: brez maske (VIDEO)

Na letalu je bila edina brez maske.
Fotografija: Tanja Ribič. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Tanja Ribič. FOTO: Dejan Javornik

Priljubljena slovenska pevka in igralka Tanja Ribič je na družbenem omrežju objavila video svojega potovanja. Kot kaže je bila v Italiji in Veliki Britaniji. V videu pa razlaga, kako v omenjenih dveh državah ni zahteve po nošenju mask. Povedala je tudi, da je bila na letalu edina brez maske.

Tako se je kot kaže pridružila Wernerju, ki je nedavno bentil čez ukrepe slovenske vlade, ter Marku Potrču, ki prav tako dviga prah s svojimi preverjenimi informacijami glede virusa sars-cov2.

Spomnimo, v Sloveniji je nošenje mask obvezno v zaprtih javnih prostorih oziroma tam, kjer ni mogoča primerna fizična razdalja (1,5 do 2 metra). V nasprotnem primeru je oseba lahko kaznovana z globo, podobno je tudi v nekaterih drugih evropskih državah.


Kazni tudi drugod

Ob naraščajočih številkah okuženih so v Parizu in okolici uvedli obvezno nošenje mask celo na odprtem in na delovnih mestih. Povsod po Franciji je obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih, kršiteljem tega pravila pa grozi globa 135 evrov.

Maske so obvezne tudi v Italiji v zaprtih prostorih, predvidena globa je 1000 evrov. V Nemčiji so se dogovorili, da bo globa za nenošenje maske najmanj 50 evrov, strožji pa so na Bavarskem, kjer kazen znaša 250 evrov.

V mestu Gwalior v indijski zvezni državi Madja Pradeš pa so se odločili, da bodo kršitelje kaznovali ne le z globo, ampak bodo morali tri dni delati kot prostovoljci v bolnišnicah, kjer se zdravijo pacienti s covidom 19.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas