EVROVIZIJA

Slovenca zakuhala škandal: Zala in Gašper žaljiva in nehvaležna

Nekaj simpatij sta izgubila zaradi vedenja.
Fotografija: Zala in Gašper med polfinalom. FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Zala in Gašper med polfinalom. FOTO: zaslonski posnetek

Slovenci smo bili navdušeni, ko sta se naša predstavnika na Evroviziji Zala Kralj in Gašper Šantl v torkovem polfinalu uvrstila v sobotni finale. Malo manj navdušena sta se zdela Zala in Gašper, kar so opazili tudi tuji novinarji.

Britanci pišejo, da sta bila Zala in Gašper nesramna do novinarjev po njuni uvrstitvi v finale. Na novinarski konferenci po polfinalu sta za mizo, kjer je pred sedmo silo sedela deseterica finalistov, sedela na samem koncu, saj so Slovenijo kot finalistko razglasili kot deseto. Naša predstavnika sta morala na vprašanja novinarjev zato čakati, da je najprej odgovorilo prvih devet finalistov. Ko sta le prišla na vrsto, pa se je zdelo, da niti ne želita odgovarjati na nobeno vprašanje, je zapisala britanska novinarka Emma Kelly.

Vsi finalisti so od nekega novinarja prejeli vprašanje, pod katero zaporedno številko bi radi nastopili v finalu. »Pravzaprav mislim, da so ravno dolgočasna vprašanja, kot je to razlog, da si večino časa med intervjuji želiva domov. Tako da ... ne vem,« je odgovoril Gašper.

Neprijetno mrmranje

Med novinarji in drugimi delegacijami se je razširilo neprijetno mrmranje, predstavnik Estonije pa je dejal, da se želijo zahvaliti medijem, nekatere delegacije pa so jim tudi zaploskale. Oboževalci Evrovizije, ki so spremljali prenos tiskovne konference, so na družbenih omrežjih Zalo in Gašperja označili za nehvaležna in nesramna.

»Ona se pritožuje nad klimo in je že zdaj videti razjarjena. Njega gleda kot nora in z norimi očmi, ker je morala ona žrebati, nato ga pogleda še bolj besna in se poskuša prisiljeno nasmehniti,« je zapisal en komentator, drugi pa, da mu je njuna pesem zelo všeč in je celo glasoval za njiju, da pa naj ne bosta tako nehvaležna, saj so umetniki, ki bi bili zelo radi na Evroviziji.

Zdolgočasena in hladna

Tuji mediji so opazili, da sta bila Zala in Gašper zdolgočasena že na začetku tiskovne konference, ko je Zala dejala, da jo klima ubija. Moderator je na to v smehu odvrnil: »To je neverjetno. Tako ste polni adrenalina, pa tako hladni in umirjeni.« Zala pa si je le potegnila kapuco na glavo: »Zelo hladna.«

Od tedaj sta se Zala in Gašper oglasila na instagramu in se zahvalila vsem za podporo. »Pomeni nama več, kot si lahko mislite, da je najina pesem prišla do vaših src. To je razlog, da sva šla na Evrovizijo, čeprav pogosto čutiva, da ne sodiva sem. Res dajeva vse od sebe. Največ nama pomeni, ko vidiva, da navijate za najino pesem. Hvala vam,« sta sporočila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije