SPREJEM

Šarčeva soproga s kislim obrazom in pogledom, ki pove vse (FOTO)

Objavljeno 04. februar 2020 19.37 | Posodobljeno 04. februar 2020 20.32 | Piše: N. Č.

Borut Pahor in Marjan Šarec sta s soprogama gostila dipomatski zbor.

Marjan Šarec. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Kakor vsako leto sta tudi letos predsednik države Borut Pahor in premier v odstopu Marjan Šarec s soprogama na Brdu pri Kranju priredila sprejem za diplomatski zbor ob pričetku leta.

Pahorjeva partnerica Tanja Pečar je bila vidno dobro razpoložena, Barbaro Iskra Šarec pa smo v fotoobjektiv ujeli nekoliko bolj zadržano. Medtem ko smo lani ob enaki priložnosti pisali o sijočem in iskrivem nasmehu Šarčeve, ki se ga je nalezel še njen soprog, pa žal letos ni bilo tako.
Preberite tudi: FOTO: Šarčevi izbranki se je ob Marjanu smejalo
Za primerjavo: zgornja fotografija je letošnja, spodnja lanskoletna. Razlika je očitna.
image
Marjan Šarec in Barbara Iskra Šarec med sprejemom. Januar 2020. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

image
Borut Pahor in Marjan Šarec s soprogama sprejela tuje diplomate na Brdu pri Kranju, januar 2019. FOTO: Roman Šipić, Delo

image
Iz urada predsednika vlade so po sprejemu sporočili, da je Marjan Šarec zbolel. Januar 2020. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

image
Barbara Iskra Šarec in Marjan Šarec, januar 2019. FOTO: Mediaspeed


Morda je za nekoliko bolj kisel obraz in pogled v prazno krivo tudi dejstvo, da je Šarec zbolel. Iz urada predsednika vlade so kmalu po sprejemu za diplomate sporočili, da se premier tako slabo počuti, da je moral za naslednji dan odpovedati službeno pot na Portugalsko, o čemer smo pisali v članku Po odstopu Šarca nepričakovana novica iz njegovega urada

Šarec je na sprejemu tujih diplomatov na Brdu pri Kranju povedal, da so si »z akreditiranimi veleposlaniki v Sloveniji izmenjali dobre želje za nadaljnje sodelovanje in krepitev odnosov med našimi državami ter za mir in stabilnost v mednarodni skupnosti«.


Pahor pa je spregovoril tudi o razmerah v državi po odstopu vlade, izstopu Velike Britanije iz EU in o odločitvi Sodišča Evropske unije glede pristojnosti v tožbi Slovenije proti Hrvaški v povezavi z arbitražo.

Več pa na videoposnetku spodaj.
Deli s prijatelji