ODZIVI

Neverjetno, kako skladbo Amen komentirajo v tujini (VIDEO)

Zdi se, da je tujina bolj naklonjena slovenski predstavnici kot domače občinstvo.
Fotografija: Ana Soklič in Amen, ki jo preveva mogočen duh gospela. FOTO: Adrijan Pregelj
Odpri galerijo
Ana Soklič in Amen, ki jo preveva mogočen duh gospela. FOTO: Adrijan Pregelj

V soboto je Slovenija predstavila pesem za Evrovizijo. Slovenijo bo s skladbo Amen zastopala Ana Soklič. Kot smo že poročali, sta Ana in producent skladbe Žiga Pirnat sodelovala z zvezdniško zasedbo. Soavtor besedila je Charlie Mason, gospelski zbor, ki je zapel v skladbi, pa vodi Dorian Holley, nekdaj spremljevalni vokalist Michaela Jacksona. Spremljevalni vokali so bili posneti v Hollywoodu, tonski mojster pa je bil Tony Maserati, ki sodeluje z Lady Gaga, Edom Sheeranom, Jennifer Lopez in mnogimi drugimi.

Medtem ko so odzivi v Sloveniji precej mešani in številni že vihajo nosove, pa so v tujini naši izvajalki nekoliko bolj naklonjeni. Trenutno jo na nekaterih lestvicah uvrščajo med šesto in osmo mesto, a je treba povedati, da izbori po številnih državah še niso končani. Tisti, ki so že komentirali slovensko skladbo, se ne morejo načuditi Aninim vokalnim sposobnostim. Preseneča jih tudi to, da je skladba precej drugačna od Vode. Ljubitelji Evrovizije so najbolj navdušeni nad refrenom in delom, ko zapoje Ana z zborom. »Če je kdo dvomil o Sloveniji, pomislite še enkrat,« je dejal Jordan Davis. »Zelo dramatično. Ni moja najljubša skladba, ampak je pa odlična. Izstopa, a se mi zdi, da nekaj manjka. Morda ni odrska postavitev dovolj dobra,« je dejala evrovizijska navdušenka Noosh.»Epsko, to je vse kar lahko rečem. Nisem si želel, da se ne bi končalo,« sta dejala Toy in Goy. Pravita še, da sicer ni nič novega, a da je vse skupaj na mestu. »V trenutku si ujela najino pozornost.«

Poudarjajo, da je balada dramatična in temačna, a kljub temu takšna, da navdaja z upanjem. Pravijo še, da Amen odlično opisuje trenutno stanje, ko se vse zdi temačno, a da ostaja upanje in luč na koncu tunela.--> Vabljeni k branju intervjuja z Ano Soklič, v katerem je razkrila, kako so izbrali pesem Amen.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas