POSOŠKA TURISTIČNA PONUDBA

Kaj se je zgodilo? Miha Šalehar dvignil belo zastavo

Utrujeni, upehani in s kupom stroškov mahamo z belo zastavo in se bogatejši za izkušnjo poslavljamo.
Fotografija: Znani novinar Miha Šalehar, kolesarski ambasador Robidišča.FOTO: Močnik Blaž
Odpri galerijo
Znani novinar Miha Šalehar, kolesarski ambasador Robidišča.FOTO: Močnik Blaž

Robidišče Trail Center je zaradi legalnih zapletov zaprto, je prek slovenskega gorskokolesarskega portala mtb.si sporočil dozdajšnji upravitelj Miha Šalehar. Popularna in redka posoška turistična ponudba urejenih kolesarskih enoslednic je delovala od leta 2020, poroča novimatajur.it.

Zapis nekdaj priljubljenega radijskega voditelja, ki se je pred leti odločil za naložbo v najbolj zahodno slovensko vas, povzemamo v celoti.

»Letošnjo pomlad začenjamo z žalostno novico. Trail center se zaradi legalnih zapletov zapira. Seveda lahko pridete k nam spat in vozit druge posoške potke in pa seveda tiste, ki jih v bližini kopljejo sosedje Italjani. Infrastruktura Robidišče Trail Centra pa bo v prihodnjih dneh podrta in vrnjena robidam v trajno uporabo. Poti trenutno niso prevozne, urejene ter zavarovane, zato je vožnja po njih nemogoča in nevarna.

Verjetno te zanima, zakaj? Zgodila se je stokrat slišana podalpska zgodba z arhetipskim junakom, ki se je odločil, da bo iz male vasi izgnal sovražnike robid – krave s teleti in Ljubljančane s kolesi. Sledila je šentflorjanska hibridna vojna: stampedo ovajanja, inšpekcij, zašankarskih dezinformacij, poškodovanja naše lastnine, trejlov, scanja po vratih hiše in nazadnje tudi tožb, ki so nam pomagale, da se končno spametujemo.

Tako soseska kot občinska skupnost sta namesto revitalizacije vasi po sodobnih merilih butičnega zelenega turizma raje izbrali lokalno tradicijo nenapredka. Če ne proaktivno, pa vsaj z molkom. Tako smo na koncu, če izvzamemo nekaj neiskrenih sladkih besed, ostali praktično brez vsakršne podpore. Čast izjemam, čeprav ne verjamemo več, da obstajajo. Utrujeni, upehani in s kupom stroškov mahamo z belo zastavo in se bogatejši za izkušnjo poslavljamo.

Na čudeže ne računamo več, dopuščamo pa možnost, da se zgodijo. V kolikor se bodo, boste obveščeni. Hvala, ker ste bili z nami. Nasvidenje v naslednji zgodbi. Miha

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije