POBRATENI

Kacijan in Hribar najbolj vroča športna župana

Nadaljuje se dobro sodelovanje pobratenih občin Cankova in Šmarješke Toplice.
Fotografija: Župana Kacijan in Hribar sta dolžna širiti sodelovanje dveh občin na vseh področjih delovanja. FOTOGRAFIJI: OSTE BAKAL
Odpri galerijo
Župana Kacijan in Hribar sta dolžna širiti sodelovanje dveh občin na vseh področjih delovanja. FOTOGRAFIJI: OSTE BAKAL

Med 212 župani, kolikor jih premore naša majhna Slovenija, je poleg starih političnih lisjakov nekaj umetnikov, kmetovalcev, kulturnikov in športnikov. Med slednje lahko uvrstimo župana pobratenih občin Cankova iz Prekmurja in Šmarješke Toplice z Dolenjske, Danila Kacijana in Marjana Hribarja, aktualnega podpredsednika Nogometne zveze Slovenije in predsednika Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota ter nekdanjega namiznoteniškega reprezentanta Slovenije.


Občini sodelujeta na različnih področjih, zlasti kulturnih in športnih, še posebno pa je znan njun skupni projekt Pot prijateljstva, ko se približno ducat Dolenjcev in Prekmurcev vsako leto na približno 175 kilometrov dolg pohod.
Številni Dolenjci in Prekmurci se vsak avgust podajo na približno 175 kilometrov dolg pohod.
Številni Dolenjci in Prekmurci se vsak avgust podajo na približno 175 kilometrov dolg pohod.

Cilj letošnjega, šestega po vrsti, je bil v Skakovcih pri Cankovi, kjer so potekale 21. turistično-kmečke igre občine Cankova, na katerih je med desetimi ekipami, sestavljenimi iz vasi Cankova, Domajinci, Gerlinci, Gornji Črnci, Korovci, Krašči, Topolovci, Skakovci, FS Podkolonca Cankova, nastopila tudi ekipa iz Šmarjeških Toplic.

Tokrat sta se srečala nova župana, Hribar in Kacijan, ki sta lani začela svoje poslanstvo. Listino o pobratenju med občinama sta 14. junija 2008 v Šmarjeti podpisala njuna predhodnika Drago Vogrinčič in Bernardka Krnc. V imenu občank in občanov sta se zavezala k sodelovanju na vseh področjih delovanja, to pa vestno nadaljujeta tudi nova župana. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije