MBFWLJ

Za teden mode zmanjkalo denarja?

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana naj bi organizirali le še dvakrat. Na dogodku se je trlo znanih, številni so bili nad videnim razočarani.
Fotografija: Pisana druščina: Alma Kochavy, Anela Šabanagić, Vilma Baum, Hannah Mancini in Saša Pavlin Stošić FOTO: arhiv Novic
Odpri galerijo
Pisana druščina: Alma Kochavy, Anela Šabanagić, Vilma Baum, Hannah Mancini in Saša Pavlin Stošić FOTO: arhiv Novic

Ni vse zlato, kar se sveti, in ni vse tako rožnato, pa čeprav je prikazano v najlepši luči. Pred dnevi se je namreč odvijala šesta edicija modnega dogodka Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki so jo organizirali kar na Gospodarskem razstavišču. Modni poznavalci pravijo, da tukaj rdeča nit ni moda, temveč prestižna znamka avtomobilov, kar je razvidno iz naslova dogodka, in tako je bilo tudi tokrat.

Prvi dan so predstavili največjo zvezdo modne brvi - novega mercedes-benza razreda A, dogodek pa je povezoval Peter Poles. Modnega je bilo bolj malo, na modni brvi so namreč kraljevali jekleni konjički, oblikovalci pa so se imeli priložnost predstaviti drugi in tretji dan dogodka. Na spletni strani so se pohvalili z razširjenim programom, največjim številom modnih oblikovalcev doslej in drzno novo podobo, kolekcijami domačih in tujih gostujočih modnih oblikovalcev, ki so se jim tokrat pridružili tudi izbrani slovenski vinarji z avtohtonimi vini.

Še dvakrat pa konec?

V treh dneh se je na modni brvi skozi 330 različnih izhodov predstavilo več kot 20 tujih in domačih oblikovalcev, med njimi Nina Šušnjara, Matea Benedetti, Janja Videc, Dajana Ljubičić in številni drugi. V prvih vrstah ni manjkalo znanih Slovencev, ki so prišli na kozarček, klepet ali pa zgolj zato, da bi potešili radovednost.

Med znanimi, ki smo jih opazili, so bili najbogatejša Slovenka Iza Login, pevka Senidah, ki je šokirala s svojo opravo, kreativni direktor agencije Pristop Aljoša Bagola, DJ Umek z zaročenko Senko, Marjeta Grošelj s sinom Gašperjem, Jasna Kuljaj, Alma Kochavy, srčna izbranka Lada Bizovičarja Anela Šabanagić, Hannah Mancini, igralka Saša Pavlin Stošić, košarkarska legenda Saša Dončić, pevka Raiven, Ula Furlan in številni drugi.
Jasna Kuljaj s prijateljico Sonjo Erčulj v prvi vrsti. FOTO: arhiv Novic
Jasna Kuljaj s prijateljico Sonjo Erčulj v prvi vrsti. FOTO: arhiv Novic


Priznati moramo, da znanih obrazov resda ni manjkalo in prav tako ne vse glasnejših govoric, da kakovost omenjenega dogodka pada in da organizatorjem počasi zmanjkuje denarja ter da bodo pripravili le še dve ediciji, potem pa dogodek ukinili. »Vprašanje je, ali bodo podaljšali licenco, verjetno, da ne. Vidi se, da zmanjkuje denarja. Presežkov ni,« nam je kratko povedala modna poznavalka, ki se je udeležila dogodka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije