ODZIVI

Varuhinja Ilinka jih je izločila 190

Kljub rekordnemu številu odzivov nobeno vprašanje ni ostalo brez odgovora, razen če je bilo nerazumljivo ali žaljivo.
Fotografija: Ilinka Todorovski in Igor E. Bergant na predstavitvi letnega poročila varuhinje FOTO: RTVSLO
Odpri galerijo
Ilinka Todorovski in Igor E. Bergant na predstavitvi letnega poročila varuhinje FOTO: RTVSLO

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je, kot je povedala na predstavitvi letnega poročila, po e-pošti, spletnem obrazcu, telefonu in pošti prejela 1865 odzivov, kar je 428 več kot leto prej in največ od začetka delovanja varuha leta 2008.
 

Največ odzivov na dva Jožeta


Največ jih je bilo podanih avgusta (259), predvsem v zadevi Intervju/Dežman (gre za intervju, ki ga je z zgodovinarjem in publicistom Jožetom Dežmanom opravil Jože Možina), o njej je varuhinja napisala poročilo z mnenji in priporočili. Tradicionalno veliko je bilo tudi odzivov v povezavi z državnozborskimi in lokalnimi volitvami.


Več kot polovica obravnavanih odzivov se je nanašala na programe Televizije Slovenija, sledila so razpršena vprašanja, povezana z delovanjem in ustrojem RTV-prispevka (od jezikovne kulture do RTV-prispevka in oglasov), ter odzivi na MMC in Radio Slovenija.
 

Odgovori s pomočjo kolegov


Kljub rekordnemu številu odzivov nobeno vprašanje ni ostalo brez odgovora, razen če je bilo nerazumljivo ali žaljivo – izločenih je bilo 190 takšnih sporočil.
Jože Možina (desno) in Jože Dežman FOTO: RTV SLO
Jože Možina (desno) in Jože Dežman FOTO: RTV SLO

Varuhinja je s pomočjo vodstva RTV Slovenija, urednikov, novinarjev in preostalih zaposlenih na javni radioteleviziji odgovorila na vsa sporočila, ki so bila primerna za obravnavo, ter napisala 33 priporočil za izboljšanje kakovosti programa in storitev, odpravo nedoslednosti in napak ter preprečitev njihovega ponavljanja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije