ŠOLSKA REFORMA

Romihova Lara zavrnila podpis

Peticije za spremembo šolskega sistema ne bo podpisala.
Fotografija: Romihova peticije ne bo podpisala. FOTO: Sašo Radej
Odpri galerijo
Romihova peticije ne bo podpisala. FOTO: Sašo Radej

Peticijo za spremembo šolskega sistema je podpisalo že več kot 21.000 ljudi. Kako utemeljene so zahteve peticije, so šolarji res preobremenjeni in ali je za to kriva samo šola? Žena priljubljenega televizijskega voditelja Boštjana Romiha in mati treh otrok Lara Romih je na facebooku razložila, zakaj peticije ne bo podpisala. Čeprav je že vrsto let aktivna v Svetu staršev in veliko svojega prostega časa nameni prav odpravi težav v šolskih sistemih, se s peticijo ne strinja, saj se ji zdi preveč revolucionarna. Tako je napisala (nelektorirano):

»Osebno je ne bom podpisala, pa čeprav se v veliki meri strinjam. Zakaj? Ker Društvo zavajajoče uporablja besedo Svet Staršev...in tega ne podpiram. Vsak šola ima po zakonu SS in kdor želi delati (ne le kritizirati) lepo vabljen, da se predlaga za predstavnika razreda in nato sodeluje na SS-jih in vse naprej še v Aktivu SS in nenazadnje v koordinaciji ZASSS.«


Zadevo so v svoje roke vzeli starši, ki povezani v društvo Svet staršev od ministrstva želijo spremembo šolskega sistema. V peticiji, ki so jo staršem ponudili v podpis, so navedli 14 točk, v katerih bi se po njihovem mnenju šolski sistem moral spremeniti. 
To so zahteve staršev. FOTO: Pravapeticija.com
To so zahteve staršev. FOTO: Pravapeticija.com

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije