DAMJAN MURKO

Pri Vesni izvisel, a Štajerski slavček ne misli obupati

Objavljeno 27. januar 2019 17.53 | Posodobljeno 27. januar 2019 17.53 | Piše: Mojca Marot

Damjan Murko ostal brez posla, Vesna in Miha sta se razšla. Katji in Simonu Kopunu bodo igrali Poskočni muzikanti.

Damjan Murko in Katja usklajujeta podrobnosti za cerkveno poroko. FOTO: osebni arhiv
Že nakaj časa je znano, da Damjan Murko, bolj znan pod vzdevkom Štajerski slavček, med drugim organizira poroke. Kar mu menda veliko bolj leži kot petje. A tudi zapoje še, če je takšna seveda izrecna želja mladoporočencev. Letos naj bi organiziral poroko štirim parom, a tista, ki bi bila deležna največ medijske pozornosti, je že splavala po vodi.
image
Damjan Murko in Katja usklajujeta podrobnosti za cerkveno poroko. FOTO: osebni arhiv

Pripravljal je namreč poroko Vesne Šošterič in Mihe Rebernaka, junakov šova Ljubezen po domače, a sta se golobčka konec lanskega leta nepričakovano razšla. Izvedeli smo, da se Murko tega posla loteva izjemno skrbno in pripravlja poroko še za en znani par. Sicer medijsko ne tako razvpit, a vendar. Gre za Katjo Kapun, samostojno podjetnico, lastnico podjetja Lumane Lash institute, mednarodno predavateljico, sodnico na tekmovanjih in priznano stilistko za podaljševanje trepalnic.
image
Katja Kapun je priznana stilistka za podaljševanje trepalnic. FOTO: Tibor Golob

Širna Slovenija jo je bolje spoznala lani, ko je kot klarinetistka pri Poskočnih muzikantih začasno nadomestila Dejana Krajnca, ko je nastopal v šovu Zvezde plešejo in za snemanje oddaj Slovenski pozdrav v Begunjah ni imel časa. »Klarinet je moj sopotnik že 20 let. Najprej sem končala nižjo glasbeno šolo, kasneje Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru. Tam sem spoznala zdajšnjega moža Simona Kapuna, ki je na konservatoriju profesor klarineta. Igral je v različnih ansamblih, tudi profesionalnih,« nam je povedala Katja, ki je s Simonom, s katerim imata tri otroke, že poročena, a le civilno.
image
Simon in Katja sta se civilno poročila, ko je bila Katja noseča z dvojčkoma, zdaj ju bodo pred oltar pospremili njuni trije otroci. FOTO: osebni arhiv

»Zdaj pa je napočil čas, da se še cerkveno. Datum sva že določila, to je 26. oktobra, hkrati bova proslavila tudi vsak svoj okrogli jubilej, on 40, jaz pa 30 let. In to bo odlična priložnost, da bova na poroko in rojstna dneva povabila vse prijatelje, sorodnike in poslovne partnerje. Med gosti bo nekaj znanih Slovencev, med drugim igralka Urška Vučak Markež,« nam je zaupala Katja. Na ohceti bodo zakoncema igrali – nihče drug kot Poskočni muzikanti. »Tak je bil dogovor s fanti, ko sem igrala z njimi v Slovenskem pozdravu. Takrat sem rekla, da če se bova s Simonom poročila še cerkveno, bodo igrali oni,« še pove Katja, ki so jo v obdobju, ko je nadomeščala Dejana, vsi klicali poskočna Katja.
20
let je klarinet njen sopotnik.


V vsakem primeru namerava povabiti tudi znanega Štajerca Damjana Murka, ki pa ji zdaj pomaga pri organizaciji, vabilih in dogovarjanjih za to in ono. »Poskrbel bo, da nama bodo prišli v cerkev zapet člani vokalne skupine Il divji,« še razkriva. In dodaja, da jo je Murko zelo prijetno presenetil, saj ga večina pozna kot Štajerskega slavčka, a sta Damjan in njegova žena Maja, ki je, mimogrede, Katjina stranka, zelo plemenita človeka. Katja bo naredila vse, da bo tudi v drugo lepa nevesta, in za to bo poskrbela modna kreatorka Jerneja. P. Zhembrovskyy, ki ji je prepustila vse, kar se tiče obleke.
Med gosti bo nekaj znanih Slovencev, med drugim igralka Urška Vučak Markež.


Ta bo zagotovo v belem, kakršno si želi vsaka ženska. Ne glede na to, da imata s Simonom že tri otroke, ki ju bodo pospremili pred oltar. Ko sta se poročila civilno, je bila namreč Katja pri matičarju s trebuščkom, noseča je bila z dvojčkoma. 
Deli s prijatelji