PLAVANJE Z ŽELVAMI

Nepozabna potapljaška izkušnja

Kaly Kolonič obožuje čarobni adrenalinski podvodni svet. Zaradi toka so prišli po adrenalinske navdušence z ladjo.
Fotografija: Kaly na globini 45 metrov.
Odpri galerijo
Kaly na globini 45 metrov.

Piarovka in umetnica Kaly Kolonič je adrenalinska navdušenka. Medtem ko nekateri obožujejo trdna tla in si drugi adrenalina ne predstavljajo brez neba, ga je ona našla pod vodno gladino.

Azurna obala jo je popolnoma očarala. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
Azurna obala jo je popolnoma očarala. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
Tam, kjer čas menda, tako vsaj pravijo podvodni zasvojenci, teče počasneje in drugače kot na površju. Prav zaradi tega ne preseneča, da je ena njenih najljubših lokacij, ki jih je obiskala v življenju, Azurna obala.

Tam se je teden dni potapljala dvakrat na dan, potapljanje pa je bilo drugačno kot sicer. Kaly se je namreč v raziskovanje podvodnega sveta odpravila na vojaškem območju! »Tam ni ladij, ribičev, turistov, ribe pa zaradi tega zrastejo do tako neverjetne velikosti, da je včasih noro strašljivo. Videla sem res neverjetne stvari,« pravi.

Plavanje z želvami je izkušnja, ki je ne bo pozabila.
Plavanje z želvami je izkušnja, ki je ne bo pozabila.
Jo je zaradi tega morda ucvrla proti morskemu dnu? »Ne, smo se pa res veliko potapljali tudi na globini do 45 metrov. To je bilo nekaj najlepšega oziroma ena najlepših stvari, ki sem jih doživela v življenju. Pa izkušnja plavanja s kirnjami in barakudami je tudi neopisljiva,« pravi. Manj prijetna izkušnja je bila, ko je tok potapljače odnesel precej daleč od ladje, pravzaprav tako daleč, da je morala ladja priti po njih. »Ampak to kljub neprijetnosti ni nič v primerjavi z doživetjem in izkušnjo. Tja bom absolutno še šla, če bo le priložnost,« še pravi za konec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije