OBLJUBLJA NOVE PESMI

FOTO: Ne boste verjeli kdo se vrača v Slovenijo

Dominik Kozarič ima nove načrte na svoji glasbeni poti. Jeseni, če bo vse po sreči, znova prihaja v Slovenijo.
Fotografija: Legendarna Reka luči bo uvod v večjezični glasbeni projekt. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Legendarna Reka luči bo uvod v večjezični glasbeni projekt. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Nekdaj zelo priljubljen pevec Dominik Kozarič je v Sloveniji zadnja leta medijsko zelo redko izpostavljen, kar pravzaprav ni nič nenavadnega, že pred časom se je namreč preselil na Kanarske otoke. Kljub temu je na radijskih valovih še vedno mogoče slišati njegove skladbe, predvsem Ljubi jo nežno in seveda Reka luči. In prav slednja bo, kot kaže, eden od glavnih razlogov, da bo znova obiskal domače kraje, svojo najbolj znano, pravzaprav že legendarno skladbo namreč pripravlja v španščini. Un rio de luz je uvod v večjezični projekt s skladbami v slovenščini, angleščini, španščini in srbohrvaščini. Projekt ni mačji kašelj, zato Dominik ne hiti preveč, stvari se loteva premišljeno. »Trenutno sem v sklepnih pogovorih z Republiko Slovenijo glede podpore projekta, saj bo oziroma bi lahko bil, če se nam uspe dogovoriti za sodelovanje, nezanemarljivo pomemben kot promocija države, kakor tudi most povezovanja v smislu sodelovanja različnih kultur. K sodelovanju bodo povabljena še nekatera znana imena, vendar o tem kaj več kasneje, ko bodo stvari že bolj dorečene,« pravi.

Dogovarja se tudi za možnost krajše slovenske turneje jeseni. »Vse je sicer še v zraku, nič dokončno dorečeno, a vendar upanje je. Sin me kar naprej sprašuje o Sloveniji in kdaj bomo šli skupaj tja, in moram priznati, da upam, da še to jesen. Tudi mene že malce spet vleče priti naokoli,« še pove.

Z omenjenim projektom bo, kot pravi, malo za šalo, malo pa zares proslavil dvajset let od izdaje zadnjega glasbenega albuma Manuela. Leta res hitro tečejo, še sam težko verjame.

Ker mu organizacija vsega omenjenega trenutno vzame precej časa, prostega časa nima. »K sreči stanujem tako, da z družino do plaže nimamo daleč in se zadnje čase na oddih podamo kar tja. Dobro se imamo in uživamo, in to je najbolj pomembno. Človek se mora, ne glede na to, kaj v življenju počne, vsake toliko časa obvezno odklopiti. Sicer je življenje tu dokaj umirjeno, morda malce počasneje kot v Sloveniji, imam pa občutek, da se tudi tu razmere na splošno slabšajo,« še pove Dominik. 
Dominik se pripravlja na turnejo po Sloveniji.
Dominik se pripravlja na turnejo po Sloveniji.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije