STE GA VIDELI?

FOTO: S sestrico Mišo odkorakal avanturi naproti, vrnil pa se ni

Družina iz Kronovega še ni izgubila upanja. Prepričani so, da živi in da se bo kmalu vrnil domov.
Fotografija: Kje je psiček Timi? FOTO: Miro Pavlin
Odpri galerijo
Kje je psiček Timi? FOTO: Miro Pavlin

KRONOVO – Pes je človekov najboljši prijatelj, pravi star pregovor in tisti, ki so kdaj imeli kosmatega ljubljenčka, vedo, kako hudo je, če nas ta zapusti ali se izgubi. Družina Mira Pavlina tako že dobro leto vztrajno išče psička Timija, ki je avgusta 2016 s svojo sestrico Mišo odkorakal avanturi naproti, vrnil pa se ni. Timija najbolj pogreša Mirova žena Zdenka, ki celo trdi, da težko začne nov dan, odkar ga več ni. Miran pravi, da vedno znova ponavlja: »Ko bi jaz imela Timija, bi bilo zagotovo pri nas vse drugače.«

Čeprav je minilo že več kot 14 mesecev, odkar Timija ni več pri njihovi hiši, je Zdenka prepričana, da je ta še vedno živ. Pavlin ne izključuje niti, da ga je kdo odpeljal, saj je bil Timi izjemno prijazen in družaben kuža.

Miro nam je pojasnil, da sta jo Miša in Timi usodno nedeljo, ko ju je Zdenka pred odhodom od doma pozabila zakleniti, mahnila na glavno cesto proti Šmarješkim Toplicam. Takrat sta štela dve leti in pol. »Očividci so ju videli pri gostilni Domen v Družinski vasi, kako sta se sprehajala po cesti proti Šmarješkim Toplicam. Kot so govorili nekateri domačini, se je takrat mimo pripeljalo policijsko vozilo, policista sta ju poskušala pregnati s ceste, da ju ne bi zbil kak avto. Psička sta se iz strahu pred policistoma razkropila vsak na svojo stran, Miša se je obrnila nazaj proti Kronovemu, Timi pa jo je mahnil proti Šmarješkim Toplicam. Domov se je seveda vrnila le psička Miša, za Timijem pa so se zabrisale vse sledi.«

Iščejo še danes


Družina je takoj začela Timija iskati po bližnjih naseljih, izobesili so plakate, obljubljali nagrade, obrnili so se tudi na lokalne medije in obiskali bližnja zavetišča, a ga niso našli. Iskali so ga tudi v romskih naseljih, v obupu pa so se po pomoč obrnili tudi na znanega belokranjskega radiestezista iz Semiča, ki jim je predlagal nekaj lokacij vse do Ljubljane, a sreče ni bilo.
Pavlin nam je povedal, da je bil odziv ljudi v vseh iskalnih akcijah izjemen. Vsakič, ko so odšli na kakšno lokacijo pogledat, ali se tam nahaja njihov Timi, so s seboj odpeljali tudi Mišo, ki je še posebej na začetku močno pogrešala Timija. »Vsakič, ko smo omenili njegovo ime, je dvignila glavo in začela oprezati za njim. Zdaj se je že privadila, da ga ni več, a žena ga ne more pozabiti. Prepričana je, da je živ in da bo nekega dne prikorakal na domače dvorišče,« je še dodal Pavlin, ki upa, da se jim bo tudi s to objavo končno nasmehnila sreča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije