BIZARNA TEORIJA

VIDEO: Nezemljani so med nami! Poglejte, kdo so

Znanstvenikom očitajo, da za takšne trditve nimajo dokazov. 
Fotografija: Vesoljci so med nami? FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Vesoljci so med nami? FOTO: Getty Images/istockphoto

Znanstveniki trdijo, da so nezemljani že med nami. In to niso kakšna nenavadna in čudna bitja, temveč naj bi to bile kar hobotnice. Kot so zapisali v članku, ki so ga objavili v časopisu Progress in Biophysics and Molecular Biology, so hobotnice pred davnimi leti na Zemljo prinesli ledeni meteorji. Pravijo, da se je to zgodilo v obdobju kambrija – najstarejšega geološkega obdobja paleozoika. V tem obdobju so se pojavili nevretenčarji, razširile pa so se tudi morske alge.

Hobotnice so menda na Zemljo prišle v obliki virusa, ki so napadli primitivne lignje, iz katerih so se nato razvile hobotnice. Druga teorija pa pravi, da oplojena jajčeca hobotnice na Zemljo prišla tako, da so z njimi bombardirali naš planet. Za hobotnice so značilni visoka inteligenca, zelo zapleten živčni sistem, genetska zasnova, velike oči, fleksibilno telo in neverjetna sposobnost kamuflaže.

Se pa v akademskih krogih že pojavljajo kritike na račun omenjenih navedb. Eden izmed profesorjev z Oxforda je namreč opozoril na to, da niti eden izmed znanstvenikov, ki so sodelovali pri pisanju članka, ni zoolog. Čeprav se sliši vse skupaj zanimivo in bi kakšen zagovornik teorij zarote temu verjel, je vseeno verjetnejša in smiselna razlaga, da so se hobotnice in lignji pred približno 135 milijoni leti v evoluciji genetsko ločili in razvili vsak v svojo smer.  


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije