INOVATIVEN NAČIN

Sramotilna piramida za neplačane položnice

Komunalno podjetje našlo učinkovit način izterjave dolgov. Tritonska betonska piramida se seli od neplačnika do neplačnika.
Fotografija: Lastnik se je poskušal izviti z lažmi.
Odpri galerijo
Lastnik se je poskušal izviti z lažmi.

Rusko komunalno podjetje Samara je uporabilo inovativen način pritiskanja na neplačnike – pred njihove razkošne domove odložijo tri tone težko betonsko piramido. Nazadnje jo je dobil neki zdravnik iz kraja Zubčaninovka, ki je dolgoval slabih 700 evrov za vodo. Poslali so mu vrsto opominov, ga klicali po telefonu in se celo osebno oglasili na njegovem domu, vendar dolga ni plačal. Tako so izdelali velikansko betonsko piramido s stranicami, dolgimi meter in pol, na kateri so napisani sramotilna gesla, in jo postavili pred njegov dom. Že njeno nameščanje je pritegnilo radovedneže iz vse soseske, zdravnikovi družinski člani so bili sila osramočeni. Na njej je pisalo Tukaj živi dolžnik in Plačati moraš račun za vodo.


Lastnik se je poskušal izviti z lažmi.
Lastnik se je poskušal izviti z lažmi.

Lastnik je pritekel na plan, takoj ko je zagledal delavce, se je poskušal z njimi pogoditi. Bojda že lep čas ni priključen na vodovodno omrežje, račune pa mu kljub temu pošiljajo, kar se mu ne zdi pravično. Povedali so mu, da so preverili in da seveda ves čas uporablja vodo. Na njegovo nesrečo so se začeli pred njegovo hišo zbirati novinarji in fotoreporterji, kar je sodu izbilo dno in je nemudoma obljubil, da bo plačal, samo naj umaknejo piramido. Pri podjetju so zadovoljni z učinkom in nameravajo konstrukcijo prestaviti pred hišo naslednjega dolžnika. Koristniki njihovih storitev jim menda dolgujejo že več kot 16 milijonov evrov.

Piramida pred domom naslednjega dolžnika
Piramida pred domom naslednjega dolžnika

Če verjamete ali ne, strategija je delovala in iz podjetja so sporočili, da je piramida že na drugem dvorišču. Objavili so tudi fotografije. Zdaj so tudi drugi neplačniki čudežno našli denar za poplačilo dolgov, da bi se izognili sramotenju pred celotno sosesko. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije