INŠPEKCIJA

S predsednikom si brišejo rit

Posebna inšpekcijska služba nadzoruje stranišča. Z iztrebki popackane časopise so našli na neki šoli.
Fotografija: Težko je najti stran brez njegove podobe.
Odpri galerijo
Težko je najti stran brez njegove podobe.

AŠHABAD – Turkmenistanska policija je začela izvajati inšpekcije na javnih in tudi zasebnih straniščih, da bi našla dokaze o zlorabi fotografij predsednika Gurbangulija Berdimuhamedova.

Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov
Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov

V tej srednjeazijski državi so na začetku leta prepovedali črne avtomobile, ker ima predsednik rad bele. Tokratno kampanjo pa so sprožili, potem ko je zakrožila novica, da si ljudje čistijo zadnjice s predsednikovo podobo iz časopisja. Doslej so že kaznovali otroke v mestu Dašoguz; eden je stopil na fotografijo predsednika, drugi mu je načečkal brke in brado. Takrat so na šoli našli dokaz, da si je nekdo s predsednikovo sliko obrisal zadnjico, in lov na čarovnice se je začel.


Nemudoma so odpustili ravnatelja šole in vzeli pod drobnogled njegovo vodenje, pod katerim se je zgodil izgred. Šokantno odkritje je bilo usodno tudi za nekaj mestnih uradnikov. Oblasti so angažirale ljudi, da brskajo po smeteh in iščejo dokaze o zlorabah podob ljubljenega predsednika. V že tako revni državi je kriza in številni si ne morejo privoščiti niti toaletnega papirja. Potem pridejo prav tudi časopisi, ki pa so polni predsednikovih slik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije