VETROVI

Prdci prizemljili letalo

Po sporu zaradi prdenja še zasilni pristanek.
Fotografija: Policisti so posredovali na krovu.
Odpri galerijo
Policisti so posredovali na krovu.

AMSTERDAM – Minuli konec tedna se je na krovu letala na poti med Dubajem in Amsterdamom zgodil neobičajen incident. Eden izmed potnikov družbe Transavia Airlines naj bi med poletom spuščal strašansko smrdljive vetrove. Poleg njega sta sedela dva Nizozemca, ki možakarjeve brezobzirnosti nista sprejela preveč razumevajoče. On naj bi se namreč požvižgal na njune pritožbe.

Pritožila sta se osebju nizkocenovnika, ki pa ni imelo razumevanja za njuno stisko, zato ni želelo ukrepati. Kljub opozorilom pilota je med moškimi izbruhnil silovit prepir, zaradi česar je letalo zasilno pristalo na Dunaju. Nato je na krov prišla policija s psi in odpeljala dve sestri in dva moška, potem ko jih je prijavil pilot. Ženski sta že vložili tožbo proti letalskemu prevozniku, saj naj ne bi ničesar zagrešili. Pozneje se je izkazalo, da je šlo za 25-letno Noro Lacchab, študentko prava iz Rotterdama, in njeno sestro. Obe sta Nizozemki maroškega rodu, ki sta se vračali v Amsterdam po tednu dni počitnic v Dubaju. »Z incidentom nisva imeli prav nobene povezave. Od tega se oddaljujeva. Očitno so prepričani, da vsi Maročani povzročajo težave. Prav zaradi tega ne bova pustili zadeve pri miru. Niti sanjalo se nama ni, kdo so bili ti fantje, imeli sva nesrečo, da sva sedeli v isti vrsti, ničesar nisva storili. Lahko rečem le, da je bilo osebje zelo provokativno in je izbruh celo spodbujalo.«

Medtem so vse štiri potnike izpustili, saj niso kršili nobenega avstrijskega zakona. So jim pa prepovedali uporabo storitev letalskega prevoznika. »Naše osebje mora zagotoviti varen polet. Če potniki pomenijo tveganje, moramo nemudoma posredovati. Naši ljudje so za to izurjeni. Dobro se zavedajo, kje so omejitve,« so pojasnili predstavniki Transavia Airlines. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije