TOŽBA

Ni šala: Šefa toži zaradi prdenja

Objavljeno 07. april 2019 15.12 | Posodobljeno 07. april 2019 15.12 | Piše: A. P.

Spuščal jih je v majhni sobi, menda zanalašč. O zadevi je razsojala sodnica Rita.

Šef naj bi neprestano spuščal vetrove. FOTO: Guliver/getty Images
SYDNEY – Avstralsko sodišče že drugič presoja, ali je prdenje lahko način nasilnega vedenja, potem ko je inženir vložil tožbo proti bivšemu šefu. David Hingst zahteva 1,14 milijona evrov odškodnine, ker naj bi ga šef v podjetju Construction Engineering leta 2017 več dni zapored nadlegoval tudi s prdenjem v neposredni bližini.
image
Domnevno trpinčeni David Hingst zapušča sodišče.

Greg Short naj bi ves čas spuščal vetrove, in to nalašč v njegovi bližini. Sodnici Riti Zammit je med prvim sojenjem potožil, da je Greg prišel v njegovo majhno pisarno brez okna in večkrat prdnil, kar je povzročilo močan psihološki stres.

Potem ko je slišala obe strani, je sodnica presodila, da ne gre za nasilništvo, temveč za norčevanje. David je bil nad sodbo zgrožen, prepričan je, da ni bila pravična, zato je zadevo znova pripeljal pred sodišče. »Sedel sem v svoji sobi z obrazom obrnjenim v zid, pa je prišel petkrat ali šestkrat na dan do moje sobe, v njej prdnil in odkorakal,« je zgrožen David.
image
Šef naj bi neprestano spuščal vetrove. FOTO: Guliver/getty Images

Greg pravi, da ni namenoma prdel pred Davidom, če pa je že, to ni bilo v želji, da bi ga trpinčil. David pravi, da je šlo za zaroto, da bi ga pregnali iz službe, saj naj bi bil pod strahotnim stresom. Prav tako je prepričan, da je bila sodnica pristranska. Sodnik Phillip Priest s prizivnega sodišča se ne strinja, da sodnica ni bila pozorna in spoštljiva, zato David najbrž nima možnosti, da bi dobil tožbo.
Uslužbenec hoče 1,14 milijona odškodnine.


V resnici naj ga ne bi motilo prdenje, temveč dejstvo, da je izgubil službo. Med sojenjem se je izkazalo, da je bil 56-letni David problematičen delavec, saj naj bi nadlegoval ljudi po telefonu. 
Deli s prijatelji