DOBRA VILA MAJA

On ni center moje sreče

Objavljeno 31. avgust 2020 11.00 | Posodobljeno 31. avgust 2020 11.00 | Piše: Maja Debevc

Jaz sem zdravo drevo in on je zdravo drevo. Najini krošnji se prekrivata. Ne naslanjava se drug na drugega s svojimi debli, ampak sva oba trdni debli najprej zase, krošnje pa se prekrivajo.

Maja Debevc FOTO: Tanja Zrinsky
Sama sem se pred leti reševala tudi odvisnosti od okolice in ugotovila, da sem se po eni strani skrivala in držala nazaj, po drugi pa sem kontrolirala partnerje. Imela sem prepričanje: Če kontroliram ljudi in jim pomagam, me bodo imeli radi. Ste razumeli? Če kontroliram življenje partnerja, me bo imel rad, želel si me bo in počutila se bom sprejeto, predvsem pa me ne bo zapustil.
Bila sem v viziji – jaz sem šef, kontroliram vse in na ta način bom dobila ljubezen. Zato sem imela noro željo pomagati partnerjem. Živela sem za druge, ne zase. Potem sem se naučila, da mora biti znotraj tega drugačno ravnovesje.
Jaz sem zdravo drevo in on je zdravo drevo. Najini krošnji se prekrivata. Ne naslanjava se drug na drugega s svojimi debli, ampak sva oba trdni debli najprej zase, krošnje pa se prekrivajo.


Najprej sem se osvobodila tega, da živim za druge. Začela sem živeti zase, se imeti rada, se ceniti in spoštovati. Potem sem stopila na pot svojega poslanstva, in to je bila na neki način razširitev mene in moje energije. Razširitev mene pa ni bila okolica, ampak jaz in moje delo! Začela sem spoštovati svojo nalogo in poslanstvo v tem življenju. Danes je moj fokus moj načrt duše, in ne več moški.

Razumem, da ste se vse, ki ste še v okolici in fazi moški je center mojega sveta, zgrozile. Kaj? Ona sploh nima rada svojega moškega, kako lahko sploh to reče. Bistvo je ljubezen med dvema. Res je, se strinjam z vami. Ampak ne odvisniška ljubezen. Večkrat vidim, da ljudje težko sprejmejo trditev: Center svojega življenja si ti in ne okolica. Seveda razumem, ker sem nekoč tudi sama verjela, da je bistvo – in srečno sta živela do konca svojih dni.

Če jaz nisem izpolnjena, tudi MIDVA ne moreva biti izpolnjena. Vidite bistvo? Ko omenim, da moj mož ni center mojega sveta, to ne pomeni, da ga nimam rada. Imam ga zelo rada, vendar sem se najprej morala naučiti imeti zdravo rada sebe, če sem želela imeti zdravo rada njega. Tukaj ni nobene odvisnosti. On ni center moje sreče – ta center sem jaz.

Jaz sem zdravo drevo in on je zdravo drevo. Najini krošnji se prekrivata. Ne naslanjava se drug na drugega s svojimi debli, ampak sva oba trdni debli najprej zase, krošnji pa se prekrivata. Pri odvisnostih pa se naslanjata drug na drugega. On je moj sopotnik – najini poti sta vzporedni. Vsak ima svojo pot. Ni več fokus on v mojem življenju, ampak jaz in moja pot.

 
Deli s prijatelji