GENI

Podedovali so dobre gene

Slavni vnuki še slavnejših starih staršev.
Fotografija: Vnuk Clarka Gabla je po slavnem dedku podedoval ime in karizmo.
Odpri galerijo
Vnuk Clarka Gabla je po slavnem dedku podedoval ime in karizmo.

Kri ni voda, a včasih družinske lastnosti preskočijo generacijo in se namesto pri otrocih izrazijo pri vnukih. Poiskali smo slavne dedke in babice, katerih geni so se pokazali šele pri vnukih.

Čut za dobrodelnost

Usodna hollywoodska lepotica Elizabeth Taylor je s svojimi čudovitimi vijoličnimi očmi in krono vranje črnih las osvojila milijone gledalcev po vsem svetu. Oboje je podedoval njen vnuk Quinn Tivey (32), ki je babici po videzu osupljivo podoben. V igralske vode ga sicer ni povleklo, je pa po stopinjah svoje slavne prednice stopil kot dobrodelnež: tako kot Elizabeth se tudi Quinn na vse možne načine bori za okužene z virusom HIV in bolnike z aidsom.
Quinn Tivey je po babici Elizabeth Taylor podedoval osupljive vijolične oči in čut za dobrodelnost.
Quinn Tivey je po babici Elizabeth Taylor podedoval osupljive vijolične oči in čut za dobrodelnost.

Skrbi za fond zanje, ki ga je ustvarila Taylorjeva, prepotoval je vso Ameriko, da bi fotografiral okužene z neozdravljivim virusom in boleznijo, ves čas pa tudi aktivno pomaga zbirati sredstva dobrodelni organizaciji amfAR, ki se prav tako ukvarja s to problematiko.

Videz in karizma

Clark Gable, neprekosljivi Rhett Butler iz uspešnice V vrtincu, je veljal za enega najbolj zaželenih igralcev svojega časa in najbolj čednih moških 20. stoletja. Kako ponosen bi bil na vnuka Clarka Gabla III. (29), ki je podedoval njegovi lepoto in karizmo ter ju prav tako dobro unovčil! Medtem ko je dedek jemal dih filmskim gledalkam, ga vnuk jemlje televizijskim: uspešno kariero si je ustvaril kot voditelj različnih šovov.
Vnuk Clarka Gabla je po slavnem dedku podedoval ime in karizmo.
Vnuk Clarka Gabla je po slavnem dedku podedoval ime in karizmo.

Bi pa dedek, znani ženskar, najverjetneje dvignil obrv, ko bi slišal, da je njegov vnuk vodil resničnostni šov Ljubezenske prevare, v katerem je razkrival može in žene, ki varajo svoje partnerje.

Genij po geniju

Eden od utemeljiteljev sodobne teoretične fizike Albert Einstein je v svetu znanosti skorajda neprekosljiv, zato je bila odločitev njegovega vnuka, da se poda po dedkovih stopinjah, še toliko bolj pogumna. Čeprav odkritja že pokojnega Bernarda Caesarja Einsteina niso tako revolucionarna kot dedkova, bi bil njegov slavni prednik nanj vseeno upravičeno ponosen.
<strong>Bernard Caesar</strong> <strong>Einstein</strong>
Bernard Caesar Einstein

Eden od treh znanih bioloških vnukov znanstvenika, ki so bili vsi sinovi Hansa Einsteina, se je ukvarjal s kvantno fiziko, svoje znanje pa je uporabil za izpopolnjevanje načinov za nočno opazovanje okolice in lasersko tehnologijo. Kot njegov slavni dedek je tudi Bernard, ki je umrl leta 2008, oboževal klasično glasbo.

Lep in pameten

Marlon Brando je bil uradno oče 11 otrok. Tuki Brando (28) je potomec njegove hčerke Cheyenne, ki se je rodila v igralčevem tretjem, rekordnih deset let dolgem zakonu s tahitijsko igralko Tarito Teriipaia.
Tuki Brando
Tuki Brando

Tuki Brando je videz, ki ga je podedoval po slavnem dedku, unovčil kot maneken in se že lahko pohvali z izjemno uspešno kariero: je obraz modne hiše Versace in vidimo ga lahko na modnih brveh številnih pomembnih modnih dogodkov. Slavnemu dedku pa bi bil v ponos zaradi študija, ki si ga je izbral – dokončal je namreč medicinsko fakulteto.

Dva upornika

Nelson Mandela je bil prvi temnopolti predsednik Južnoafriške republike, borec proti rasizmu in dobitnik Nobelove nagrade za mir. Njegova vnukinja Zoleka Mandela (38) je po njem podedovala uporniški duh.
Nelson Mandela je uporniški duh prenesel na vnukinjo.
Nelson Mandela je uporniški duh prenesel na vnukinjo.

Je aktivistka, govornica in pisateljica, ki ljudi navdihuje, naj se pogumno spopadejo s hudo boleznijo, rakom, ki ga je prebolela tudi sama. Zoleka je tudi med ambasadorji svetovne organizacije za varnost gibanja (pred nekaj leti je avto do smrti povozil njeno hčer).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije